1 evőkanál kókuszreszelék, vagy csokoládéforgács, esetleg cukorgyöngyök
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük csipet sóval. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a tejfölt, végül a sütőporral, kakaóporral elegyített lisztet is belekeverjük. A tojásfehérjehabbal lazítjuk.
Egy muffin formát kibélelünk a papírkapszlikkal. A tésztát szétosztjuk a mélyedésekben és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét kemény habbá verjük a tejszínnel, folyamatosan hozzászitáljuk a porcukrot, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Csillagcsöves habzsákba töltjük és a muffinok tetejére rózsákat nyomunk. Megszórjuk kókuszreszelékkel, csokoládéforgáccsal, vagy cukorgyöngyökkel
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. novemberi számában
fotó: Nagy András Péter/