Hólabda cupcake

fotó: Vidék Íze

Ünnepi sütik | Elkészítése könnyű

Elkészítési idő: 40 perc | Sütési idő: 20 perc

Eszközök

  • kézi robotgép,
  • szilikon spatulák,
  • 2 keverőtál,
  • hústű,
  • 12 db karácsonyi mintás muffin kapszli,
  • habzsák,
  • csillagcsővég

 

Hozzávalók 12 db-hoz:

A tésztához:

  • 4 tojás,
  • csipet só,
  • 200 g vaj,
  • 170 g cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 csapott teáskanál sütőpor,
  • 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor,
  • 220 g liszt.

A krémhez:

  • 250 g mascarpone,
  • 2,5 dl hideg habtejszín,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 3 evőkanál kókuszreszelék.

A díszítéshez:

  • 1 evőkanál kókuszreszelék, vagy csokoládéforgács, esetleg cukorgyöngyök

 

Hólabda cupcakeElkészítés:

  1. A tésztához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük csipet sóval. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a tejfölt, végül a sütőporral, kakaóporral elegyített lisztet is belekeverjük. A tojásfehérjehabbal lazítjuk.
  2. Egy muffin formát kibélelünk a papírkapszlikkal. A tésztát szétosztjuk a mélyedésekben és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a mascarponét kemény habbá verjük a tejszínnel, folyamatosan hozzászitáljuk a porcukrot, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

Csillagcsöves habzsákba töltjük és a muffinok tetejére rózsákat nyomunk. Megszórjuk kókuszreszelékkel, csokoládéforgáccsal, vagy cukorgyöngyökkel

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. novemberi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze