Húsvéti csokis- banános muffin

Ünnepi sütik | Könnyű

Előkészítési idő: 20 perc + dekorálás

Elkészítési idő: 20 perc

Eszközök

  • 12 db-os muffin forma,
  • papírkapszlik,
  • 2 nagy tál,
  • szilikon spatula,
  • evőkanál

 

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 100 g liszt,
  • 120 g cukor,
  • 30 g mandulaliszt,
  • 35 g cukrozatlan kakaópor,
  • 100 g csoki pasztilla,
  • 1 marék pekándió pirítva,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • 1-1 csipet őrölt kardamom, fahéj és só,
  • 1 tojás,
  • 1 közepes érett banán,
  • 115 g forró víz,
  • 60 g tej,
  • 60 g olaj (napraforgó, kókusz, vagy szőlőmag,
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • húsvéti mintás muffin kapszlik

A díszítéshez:

  • színes fondant, marcipán, unidec massza

Elkészítés:

  1. Húsvéti csokis- banános muffinA sütőt melegítsük elő 180 fokra, a muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal.
  2. A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban. A nedveseket szintén összedolgozzuk egy másikban, majd ezután néhány mozdulattal összekeverjük a két edénybe tartalmát. Nem szabad túlkeverni, éppenhogy csak elegyedjen el a száraz a nedvessel. Ha nem vigyázunk akkor nem omlós és szaftos, hanem gumis lesz a végeredmény.
  3. A kész masszával megtöltjük a muffin forma mélyedéseit, majd 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt marcipán, fondant, vagy unidec masszából készített nyuszi, pipi, formákkal díszítjük.