Húsvéti sütinyalóka

fotó: https://www.mindmegette.hu

90 perc | 4 adag | Megfizethető

Hozzávalók:

A kevert piskótához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 db citrom
  • 12,5 dkg vaj (puha)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 8 dkg tej
  • 3 dkg joghurt
  • 3 dkg tejszín
  • málnalekvár
  • marcipán

A díszítéshez:

  • 3-4 tábla fehér csokoládé
  • ételfesték
  • cukorgyöngy

A húsvéti sütinyalóka elkészítése gyerekjáték, szó szerint, hiszen a cake pop elkészítésében a kicsik is kivehetik a részüket. A csibe formájú sütinyalóka alapja egy kevert piskóta, a díszítéshez pedig olvasztott csokit és marcipánt is használtunk. Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette maestrója videón mutatja a pipi cake pop receptjét.

Elkészítés:

  1. A húsvéti sütinyalóka elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
  3. A vajat egy másik tálban a porcukorral és a vaníliás cukorral 1-2 perc alatt habverővel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és további 1-2 percig keverjük. Végül a citromhéjat és levet is hozzáadjuk, majd egy keverés után a tejszínt és a joghurtot is.
  4. A lisztet és a tejet felváltva a masszához adogatva összeállítjuk a tésztát és a sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 45 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát rácsra téve kihűtjük.
  5. A kihűlt tésztát összemorzsoljuk, majd tetszőleges arányban összegyúrjuk a málnalekvárral és a reszelt marcipánnal, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezután golyókat hengergetünk belőle és sütőpapírral bélelt tálcán a mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk.
  6. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, amelyhez pár csepp sárga ételfestéket is keverünk.
  7. A fagyos tésztagolyókba saslikpálcát szúrunk, majd az olvasztott fehér csokiba mártjuk-forgatjuk. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy közvetlenül a pálca töve is csokis legyen, ez fogja a helyén tartani a sütinyalókát. Egy hungarocell tömbbe beleállítjuk a pálcikákat arra a pár másodpercre, amíg megdermed a golyókon a csoki.
  8. Színes marcipánból és cukorkákból kialakítjuk a csibe csőrét, kezét, lábát, és a kis alkatrészeket egy-egy pötty olvasztott csokival a helyére ragasztjuk, legvégül apró cukorgyöngyből ráragasztjuk a szemeket is.

Nézd meg videón, hogyan készül a francia mákos krémes!

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/husveti-sutinyaloka

Megosztás: