Jóság szelet

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: bonyolult | Ár: átlagos | Elkészítési idő: 75 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta

A meggyes krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 8 ek búzadara
  • 3 ek cukor

A vaníliás krémhez:

  • 8 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 csom. vaníliás pudingpor
  • 0.8 dkg vaj

A tejszínhez:

  • 5 dl tejszín
  • 2 csom. habfixáló

A tetejére:

  • porcukor

A Sütisuli mai részében egy olyan klasszikust hoztunk nektek, amit csak ránézésre nehéz elkészíteni, valójában roppant egyszerű! A jóság szelet alapja bolti leveles tészta, az ínycsiklandó rétegek pedig meggybefőttből és grízből, habtejszínből és vaníliapudingból készülnek – vagyis, még az is bátran nekiállhat, aki eddig semmilyen réteges sütit nem készített még!

Elkészítés:

  1. A jóság szelet elkészítéséhez a fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és előkészítünk két nagy gáztepsit.
  3. Az egyik lapot 25 × 35 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd a tepsi hátán az előmelegített sütőben pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
  4. A másik lapot is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és ezeket a lapocskákat a másik tepsi hátuljára rakosgatva ugyanúgy megsütjük, mint az előző lapot.
  5. A meggyes krémhez a meggybefőttet leszűrjük. A levében elkeverjük a búzadarát és a cukrot, folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
  6. A meggyszemeket apróra vágjuk, és belekeverjük a grízes krémbe.
  7. Az egyben sütött levelestészta-lapot egy tálcára vagy vágódeszkára tesszük, és még langyosan rásimítjuk a meggyes krémet, majd félretesszük kihűlni.
  8. A vaníliás krémhez a tej kétharmadát a cukorral felforraljuk. A maradék tejjel simára keverjük a pudingport, majd felengedjük a forró tejjel. Visszaöntjük a fazékba, és közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
  9. A vajat kihabosítjuk, és a langyos vaníliapudingba keverjük, majd a meggyes krém tetejére simítjuk.
  10. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és rásimítjuk a vaníliás krémre.
  11. A sütemény tetejét kirakosgatjuk a levelestészta-kockákkal, és néhány órára, de inkább egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és jól szeletelhető legyen. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/klasszikus-josag-szelet.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu