Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
keverő tál,
folpack,
éles kés,
szilikonos sütőpapír
Hozzávalók 25-30 db-hoz:
200 g vaj,
300 g liszt,
100 g porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
100 g kandírozott gyümölcshéj kocka,
1 (kezeletlen) narancs héja,
1 tojássárgája.
Elkészítés:
A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, fűszerrel, a gyümölcskockákkal és a héjjal, majd simára gyúrjuk a tojássárgájával.
Kb. 4-5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, és folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük legalább 30 percre.
A tésztarúdból ½ cm vastag korongokat vágunk és sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk őket.
170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 8-10 perc alatt.