Kandírozott gyümölcsös keksz
Összes recept

Kandírozott gyümölcsös keksz

- keverő tál,

- folpack,

- éles kés,

- szilikonos sütőpapír

Hozzávalók 25-30 db-hoz:

  • 200 g vaj,
  • 300 g liszt,
  • 100 g porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
  • 100 g kandírozott gyümölcshéj kocka,
  • 1 (kezeletlen) narancs héja,
  • 1 tojássárgája.

Elkészítés:

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, fűszerrel, a gyümölcskockákkal és a héjjal, majd simára gyúrjuk a tojássárgájával.
  2. Kb. 4-5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, és folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük legalább 30 percre.
  3. A tésztarúdból ½ cm vastag korongokat vágunk és sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk őket.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 8-10 perc alatt.

Kandírozott gyümölcsös keksz - Grill-Ázs

Kategória:

Leírás

 

 

További információk

Sütemény típus

Nehézség

Előkészítési idő

Elkészítési idő