Kardinális szelet

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető|  Elkészítési idő: 60 perc | 9 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 db tojásfehérje
  • 9 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt

A töltéshez:

  • 4-5 ek áfonyalekvár
  • 500 ml tejszín
  • 2 ek instant kávé
  • 2 ek porcukor

A kardinális szelethez kétféle masszát kell készíteni, ám ettől ne hátráljatok meg. Sokkal egyszerűbb, mint az első ránézésre tűnik, a végeredmény pedig isteni! Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója most a Mindmegette konyhájából ad hasznos instrukciókat, melyek tuti a segítségetekre lesznek. Bátran lássatok neki ennek a fantasztikusan látványos, osztrák gyökerekkel rendelkező finomság elkészítéséhez, hiszen a receptvideónak köszönhetően garantált a siker.

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  3. A tojásfehérjéket 22 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tojáshabot egy sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és kétszer három vastag csíkot nyomunk belőle a tepsi hosszában úgy, hogy maradjon köztük hely a sárga tésztacsíkoknak.
  5. A tojássárgákat, az egész tojásokat és a maradék cukrot kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
  6. Ezt a masszát is sima csöves habzsákba töltjük, és 2-2 csíkot nyomunk a fehérje csíkok közé. Ha kell, egy kiskanállal elegyengethetjük kissé.
  7. A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alatt megsütjük és a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy rácsra. Hagyjuk kihűlni kissé.
  8. Ha kihűlt, a két tésztalap között hosszában elvágjuk a sütőpapírt.
  9. Az egyik tésztalapot ráfordítjuk egy tortakartonra, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  10. A tésztalap tetejét megkenjük az áfonyalekvár felével.
  11. A krémhez a tejszínt keményre verjük a porcukorral és az instant kávéval. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet az áfonyalekvárral megkent tésztalapon.
  12. A másik tésztalapot is egy tiszta sütőpapírra fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megkenjük az áfonyalekvár másik felével.
  13. A sütőpapír segítségével ráfordíjuk a másik tésztalapot a kávékrémes lapra, és egy kicsit megnyomkodjuk.
  14. Hagyjuk hűtőben állni egy kicsit a süteményt, majd tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral. Végül szeleteljük.

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/klasszikus-kardinalis-szelet.recept/?valogatasId=1116

Forrás: https://www.mindmegette.hu