fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető| Elkészítési idő: 60 perc | 9 adag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 9 db tojásfehérje
- 9 db tojássárgája
- 2 db tojás
- 30 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
A töltéshez:
- 4-5 ek áfonyalekvár
- 500 ml tejszín
- 2 ek instant kávé
- 2 ek porcukor
A kardinális szelethez kétféle masszát kell készíteni, ám ettől ne hátráljatok meg. Sokkal egyszerűbb, mint az első ránézésre tűnik, a végeredmény pedig isteni! Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója most a Mindmegette konyhájából ad hasznos instrukciókat, melyek tuti a segítségetekre lesznek. Bátran lássatok neki ennek a fantasztikusan látványos, osztrák gyökerekkel rendelkező finomság elkészítéséhez, hiszen a receptvideónak köszönhetően garantált a siker.
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A tojásfehérjéket 22 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A tojáshabot egy sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és kétszer három vastag csíkot nyomunk belőle a tepsi hosszában úgy, hogy maradjon köztük hely a sárga tésztacsíkoknak.
- A tojássárgákat, az egész tojásokat és a maradék cukrot kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
- Ezt a masszát is sima csöves habzsákba töltjük, és 2-2 csíkot nyomunk a fehérje csíkok közé. Ha kell, egy kiskanállal elegyengethetjük kissé.
- A tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, majd 30-35 perc alatt megsütjük és a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy rácsra. Hagyjuk kihűlni kissé.
- Ha kihűlt, a két tésztalap között hosszában elvágjuk a sütőpapírt.
- Az egyik tésztalapot ráfordítjuk egy tortakartonra, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
- A tésztalap tetejét megkenjük az áfonyalekvár felével.
- A krémhez a tejszínt keményre verjük a porcukorral és az instant kávéval. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet az áfonyalekvárral megkent tésztalapon.
- A másik tésztalapot is egy tiszta sütőpapírra fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megkenjük az áfonyalekvár másik felével.
- A sütőpapír segítségével ráfordíjuk a másik tésztalapot a kávékrémes lapra, és egy kicsit megnyomkodjuk.
- Hagyjuk hűtőben állni egy kicsit a süteményt, majd tálalás előtt megszórjuk a tetejét porcukorral. Végül szeleteljük.
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/klasszikus-kardinalis-szelet.recept/?valogatasId=1116
Megosztás: