Kókuszgolyó kölesből

fotó: Vidék Íze

Aprósütik | Elkészítése könnyű

Előkészítési idő: 40 perc | Gluténmentes, cukormentes

Eszközök

  • lábas,
  • keverőtálak,
  • szilikon spatula

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 100 g köles,
  • 3 dl víz,
  • 50 g nyírfacukor,
  • 50 g kókuszreszelék,
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 1 narancs reszelt héja, és leve,
  • 5-6 csepp mandulaaroma,
  • egy üveg meggybefőtt

Elkészítés:

 

  1. A narancslevet és a vizet öntsük egy lábasba, és adjuk hozzá a megmosott kölest, kezdjük el melegíteni.
  2. Ha már langyos, adjuk hozzá a nyírfacukrot, a kakaóport, a narancshéjat és a mandulaaromát.. A keveréket kb 20 perc alatt főzzük puhára, de gyakran kevergessük, nehogy odaégjen.
  3. Ha már puha a köles, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a masszából formázzunk korongokat. Mindegyik közepébe tegyünk egy-egy meggybefőttet, és gömbölygessük golyóvá őket.
  4. A golyókat forgassuk bele kókuszreszelékbe.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. februári számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze