Előkészítési idő: 40 perc | Gluténmentes, cukormentes
Eszközök
lábas,
keverőtálak,
szilikon spatula
Hozzávalók:
100 g köles,
3 dl víz,
50 g nyírfacukor,
50 g kókuszreszelék,
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
1 narancs reszelt héja, és leve,
5-6 csepp mandulaaroma,
egy üveg meggybefőtt
Elkészítés:
A narancslevet és a vizet öntsük egy lábasba, és adjuk hozzá a megmosott kölest, kezdjük el melegíteni.
Ha már langyos, adjuk hozzá a nyírfacukrot, a kakaóport, a narancshéjat és a mandulaaromát.. A keveréket kb 20 perc alatt főzzük puhára, de gyakran kevergessük, nehogy odaégjen.
Ha már puha a köles, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a masszából formázzunk korongokat. Mindegyik közepébe tegyünk egy-egy meggybefőttet, és gömbölygessük golyóvá őket.
A golyókat forgassuk bele kókuszreszelékbe.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. februári számában fotó: Nagy András Péter/