Kókuszos kelt csiga

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: rafinált| Ár: átlagos | Elkészítési idő: 120 perc | 4 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 25 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája

A töltelékhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Hagyd a kakaós csigát másra! Íme az illatos, kókuszos kelt csiga receptje videón
Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, bármikor tökéletes választás egy mennyei pékáru, főleg, ha az valamilyen csiga. Ha azonban már unod a kakaós vagy fahéjas csigát, és megkóstolnál valami illatos finomságot, akkor próbáld ki ezt a mennyei kókuszos kelt csigát. Rögtön két tepsivel kell sütni belőle!

Az édes csigák készülhetnek leveles és kelt tésztából, a töltelék pedig lehet kakaó, fahéj, dió, pisztácia, sőt akár kókusz is.

Nemcsak abban van vita egyesek között, hogy melyik tészta és ízesítés a legjobb, de az is megosztja az embereket, hogy a csigát kivülről befelé haladva kell-e enni, vagy épp fordítva, azaz a legfinomabb résszel, a közepével kell-e kezdeni. Nos, bármelyik is legyen a te kedvenced, garantáltan felírhatod mellé a kókuszos kelt csigát is, ugyanis nem lehet ellenállni ennek az illatos, puha süteménynek!

A kókusz az egyik legnépszerűbb sütialapanyag, amiből kókuszkocka, keksztekercs, Raffaello-szelet, kókuszgolyó, kozáksapka is készülhet, vagy mint most nálunk, a kókusz adhatja a csiga töltelékét. Farkasinszki Ildikó a Mindmegette Sütisuli legújabb videójában bemutatja a bámulatos kókuszos kelt csiga receptjét!

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen hagyjuk szépen felfutni.
  2. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és alaposan összekeverjük.
  3. Belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat és a felfuttatott élesztőt is.
  4. Közepes fokozaton addig dagasztjuk, míg a tészta elválik a tál falától.
  5. A tésztát kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni kb. 40 perc alatt.
  6. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  7. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, és két részre osztjuk.
  8. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
  9. A tésztadarabokat kb. fél cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettőt megkenjük a kókuszos krémmel, és szorosan feltekerjük, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk.
  10. A tekercseket az előkészített tepsikbe rakosgatjuk, egymástól 3-4 cm távolságban, mert még kelni fognak.
  11. Letakarjuk a tepsiket, és hagyjuk még 15-20 percig kelni a csigákat.
  12. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a kókuszos csigákat szép aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/kokuszos-kelt-csiga

Megosztás: