Kókuszos panna cotta görögdinnyével

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 30 perc | 4 adag

Hozzávalók:

A panna cottához:

  • 6 lap zselatin
  • 3 dl kókusztej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • görögdinnye
  • kókuszreszelék

Ha eddig abban a hitben éltél, hogy görögdinnyével nem lehet megváltani a desszertek világát, akkor bizony tévedtél. Ez a panna cotta nagyon nyári és nagyon friss! A melegebb hónapokban ez az egyik legjobb hűsítő, amit a dinnye és a kókusz tesz igazán izgalmassá.

Elkészítés:

  1. A lapzselatinokat jéghideg vízbe áztatjuk.
  2. Egy lábasban – folyamatos kevergetés közben – a kókusztejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
  3. A lapzselatinokat kicsavarjuk, majd feloldjuk a forró kókusztejes tejszínben, és alaposan összekeverjük.
  4. A poharakat 2/3-ig töltjük a tejes-tejszínes keverékkel, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  5. A görögdinnyét apró kockákra vágjuk, a megdermedt panna cotta tetejére kanalazzuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  6. Díszítjük egy kis szeletke görögdinnyével, és tálaljuk.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/kokuszos-panna-cotta-gorogdinnyevel

Megosztás: