fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 30 perc | 4 adag
Hozzávalók:
A panna cottához:
- 6 lap zselatin
- 3 dl kókusztej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
A tetejére:
- görögdinnye
- kókuszreszelék
Ha eddig abban a hitben éltél, hogy görögdinnyével nem lehet megváltani a desszertek világát, akkor bizony tévedtél. Ez a panna cotta nagyon nyári és nagyon friss! A melegebb hónapokban ez az egyik legjobb hűsítő, amit a dinnye és a kókusz tesz igazán izgalmassá.
Elkészítés:
- A lapzselatinokat jéghideg vízbe áztatjuk.
- Egy lábasban – folyamatos kevergetés közben – a kókusztejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad.
- A lapzselatinokat kicsavarjuk, majd feloldjuk a forró kókusztejes tejszínben, és alaposan összekeverjük.
- A poharakat 2/3-ig töltjük a tejes-tejszínes keverékkel, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
- A görögdinnyét apró kockákra vágjuk, a megdermedt panna cotta tetejére kanalazzuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
- Díszítjük egy kis szeletke görögdinnyével, és tálaljuk.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/kokuszos-panna-cotta-gorogdinnyevel
Megosztás: