Kovászos piros pestos grissini

Grillben készült | Közepesen nehéz

Előkészítési idő: 5-24 óra | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • konyhai robotgép dagasztó karral,
  • egy közepes tál,
  • folpack,
  • kanál,
  • nyújtófa,
  • éles kés, vagy pizzavágó,
  • szilikonos sütőpapír,
  • tepsi ami befér a grillsütőbe

Hozzávalók:

A kovászhoz:

  • 15 g aktív kovász,
  • 25 g kenyérliszt,
  • 25 g víz

A grissinihez:

  • 250 g kenyérliszt,
  • 165 g víz,
  • 65 g kovász,
  • 5 g só,
  • kb 150 g piros pesto

Kovászos piros pestos grissiniElkészítés:

  1. A sütés előtt 2-8 órával etesd meg az aktív, szobahőmérsékletű kovászt, majd tartsd szobahőmérsékleten.
  2. A lisztet tedd a robotgép keverőtáljába, keverd bele a sót, majd add hozzá a vizet és a kovászt. A robotgép dagasztókarjával, vagy kézzel kezdd el gyúrni, míg kissé kemény, de jól gyúrható tésztát kapsz.
  3. Takard le, és keleszd meleg helyen 3-4 órán át. Hajtogatni nem kell.
  4. Ezután vagy azonnal megsütöd a grissiniket, vagy kissé beolajozott folpackba csomagolva pihentesd egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
  5. A sütőt rendezd be indirekt sütésre, és melegítsd fel 200 fokra.
  6. Vedd ketté a tésztát, és nyújtsd ki mindkettőt minél vékonyabb, 30X40 cm-es téglalappá. Közben alaposan lisztezd a deszkát, a tésztát, és a nyújtófát is, mert elég ragadós a tészta.
  7. Kend meg az egyik tésztalapot a piros pestoval, és tedd rá a másik lapot.
  8. Éles késsel, vagy pizzavágóval vágj a tésztából 2 cm széles csíkokat, majd az egyes csíkok végeit megfogva, csavarj rajtuk párat, míg spirálszerű lesz a formájuk.
  9. Tedd a rudakat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd a sütőbe.
  10. Süsd a grissiniket 10-15 percig, míg a széleik elkezdenek barnulni.

Jól záródó dobozban 3-5 napig eláll….., de nem fog addig maradni!

Megosztás: