Grillben készült | Közepesen nehéz
Előkészítési idő: 5-24 óra | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- konyhai robotgép dagasztó karral,
- egy közepes tál,
- folpack,
- kanál,
- nyújtófa,
- éles kés, vagy pizzavágó,
- szilikonos sütőpapír,
- tepsi ami befér a grillsütőbe
Hozzávalók:
A kovászhoz:
- 15 g aktív kovász,
- 25 g kenyérliszt,
- 25 g víz
A grissinihez:
- 250 g kenyérliszt,
- 165 g víz,
- 65 g kovász,
- 5 g só,
- kb 150 g piros pesto
- A sütés előtt 2-8 órával etesd meg az aktív, szobahőmérsékletű kovászt, majd tartsd szobahőmérsékleten.
- A lisztet tedd a robotgép keverőtáljába, keverd bele a sót, majd add hozzá a vizet és a kovászt. A robotgép dagasztókarjával, vagy kézzel kezdd el gyúrni, míg kissé kemény, de jól gyúrható tésztát kapsz.
- Takard le, és keleszd meleg helyen 3-4 órán át. Hajtogatni nem kell.
- Ezután vagy azonnal megsütöd a grissiniket, vagy kissé beolajozott folpackba csomagolva pihentesd egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
- A sütőt rendezd be indirekt sütésre, és melegítsd fel 200 fokra.
- Vedd ketté a tésztát, és nyújtsd ki mindkettőt minél vékonyabb, 30X40 cm-es téglalappá. Közben alaposan lisztezd a deszkát, a tésztát, és a nyújtófát is, mert elég ragadós a tészta.
- Kend meg az egyik tésztalapot a piros pestoval, és tedd rá a másik lapot.
- Éles késsel, vagy pizzavágóval vágj a tésztából 2 cm széles csíkokat, majd az egyes csíkok végeit megfogva, csavarj rajtuk párat, míg spirálszerű lesz a formájuk.
- Tedd a rudakat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd a sütőbe.
- Süsd a grissiniket 10-15 percig, míg a széleik elkezdenek barnulni.
Jól záródó dobozban 3-5 napig eláll….., de nem fog addig maradni!
Megosztás: