Macaron csokis és lime-os krémmel

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: rafinált | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 90 perc | 20 adag

Hozzávalók:

A macaronhéjhoz:

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg tojásfehérje
  • ételfesték

A tojáshabhoz:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 0.35 ml víz
  • 4 dkg tojásfehérje

A lime-os töltelékhez:

  • 1 lap zselatin
  • 0.5 dl limelé
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tojás
  • 2 db lime lereszelt héja
  • 8 dkg puha vaj

A csilis-étcsokis töltelékhez:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg tejszín
  • csilipor

A macaron egy csodálatos, színes francia aprósütemény, amit ugyan tény, hogy elég pepecs feladat elkészíteni, de ha követed a Sütisuli videóit, sikerülni fog! Lime-os és csilis-étcsokis krémmel töltve a legfinomabb!

Elkészítés:

  1. A csokis és lime-os macaron elkészítéséhez először elkészítjük a macaronhéjakat a receptben és a videóban (lásd lent) leírtak és bemutatottak szerint.
  2. A lime-os töltelékhez a zselatint egy nagy tál hideg vízbe áztatjuk. A lime levét 5 dkg cukorral egy lábasban felforraljuk, a tojásokat a maradék 5 dkg cukorral egy edényben habosra verjük.
  3. A forrásban lévő szirupot, állandó keverés mellett, egy finom szitán keresztül a tojásokra öntjük. A keveréket visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett addig hevítjük, amíg a krém besűrűsödik.
  4. Egy tiszta tálba öntjük, majd a kinyomkodott zselatint és a lereszelt lime-héjat belekeverjük. Amikor langyosra hűlt a krém, a vajdarabkákat hozzáadjuk, és botmixerrel egyneművé keverjük. A sima krémet csöves habzsákba töltjük, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  5. A csilis-étcsokoládés töltelékhez a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és ráöntjük az apróra tört csokoládéra. Hozzáadjuk a csiliport, és csomómentesre keverjük.
  6. Egy kisebb tepsit kibélelünk folpakkal, szétterítjük rajta a csokiganache-t, és lefedjük egy másik folpaklappal. Legalább egy órán át hűtjük a hűtőben. Kihabosítjuk, és egy habzsákba kanalazzuk.
  7. A krémekkel összetöltünk 2-2 korongot, és tálalás előtt legalább 2 órán át pihentetjük a macaronokat

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/macaron-csokis-es-lime-os-kremmel

Megosztás: