Madeleine
Összes recept

Madeleine

keverőtálak, szilikon spatulák, konyhai mérleg, robotgép, madeleine sütőforma, habzsák, tepsi

  • 100 g vaj,
  • 100 g finom liszt,
  • 1 csipet só,
  • 2 tojás,
  • 100 g cukor,
  • 1 citrom reszelt héja.

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Ha szilikonos madeleine formánk van, azt nem kell vajazni, de állítsuk bele egy tepsibe, hogy ne billegjen amikor majd belekerül a tészta. Ha teflonos a tepsink akkor vajazzuk ki a kis kagyló alakú horpadásokat.

A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, majd robotgéppel 4-5 perc alatt nagyon habosra keverjük a tojásokat meg a cukrot. (A tojásokat érdemes korábban kivenni a hűtőből, mert ha szobahőmérsékletűek, hamarabb felhabosodnak.) A citrom héját a cukros tojáshabba reszeljük, fakanállal beleforgatjuk a lisztet és finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat.

A kész tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy enyhén besűrűsödjön, majd habzsákba töltjük és arányosan szétosztjuk a forma mélyedésibe és 10-15 perc alatt megsütjük a süteményeket.

18 db lesz belőle.

Kategória:

Leírás

 

 

További információk

Sütemény típus

Nehézség

Előkészítési idő

Elkészítési idő