Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
kézi robotgép,
szilikon spatula,
habzsák csillagcsővéggel,
kis tálka,
szilikonos sütőpapír,
citrus reszelő,
kávés kanál
Hozzávalók 25-30 db-hoz:
A tésztához:
150 g puha vaj,
100 g porcukor,
1 kávéskanál vaníliaőrlemény,
5 tojássárgája,
215 g liszt,
200 g finomliszt, (Bl55)
50 g darált mák,
csipet só,
1 citrom reszelt héja.
A díszítéshez:
30 g fehér csoki,
25-30 szem aszalt áfonya, vagy vadcseresznye/meggy
Elkészítés:
A tésztához a puha vajat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és a vaníliaőrleménnyel, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül beledolgozzuk a lisztet, a darált mákot és a sót is. Alaposan összekeverjük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és koszorúkat nyomunk egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, úgy hogy csak egy kicsi lyuk maradjon középen. Ide kerül majd az aszalt gyümölcs szem.
Kb. 10 percre hűtőbe tesszük, a sütőt pedig 170 fokra előmelegítjük.
10-15 perc alatt készre sütjük a kis koszorúkat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A díszítéshez a fehér csokit gőz fölött, vagy mikróban megolvasztjuk, és a koszorúk közepére pöttyintünk belőle egy fél kávéskanálnyit. Rátesszük egy szem aszalt áfonyát/cseresznyét/meggyet.