Málnás charlotte torta
fotó: https://www.mindmegette.hu
SZÉTKAPKODJÁK, HA ÍGY KÉSZÍTED AZ EPRES TÚRÓTORTÁT!
Elkészítése: Nehéz | Ár: megfizethető
Elkészítési idő: 120 perc | 12 adag
Hozzávalók:
A piskótekercshez:
- 6 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 3 g sütőpor
- 1 üveg málnalekvár
A töltelékhez:
- 20 dkg málna
- 10 dkg porcukor
- 0.5 db citrom
- 20 dkg habtejszín
- 50 dkg Mascarpone
- 5 db lapzselatin
A díszítéshez:
- málnaszemek
- mentalevelek
Elkészítés:
- A málnás charlotte tortához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyikre 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.
- A piskótához a vajat megolvasztjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral.
- A tojások fehérjét a porcukor felével kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a többi cukorral fehéredésig habosítjuk. Robotgéppel hozzákeverjük az olvasztott vajat, a sütőporos liszt felét, majd felváltva óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és a maradék lisztkeveréket.
- Az előrajzolt körbe annyi masszát öntünk, hogy a kör széléig kikenve 0,5 cm magas legyen.
- A többi masszát a másik tepsibe öntjük, és egy hajlított kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
- Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük a piskótákat. Vigyázzunk, nehogy túl süssük, mert akkor törni fog és nem tudjuk szépen feltekerni.
- A szögletes piskótalapot még melegen meghintjük porcukorral, letakarjuk egy ív szilikonos sütőpapírral és ráfordítjuk. Lehúzzuk róla azt a sütőpapírt amin sült, megkenjük a málnalekvárral és a másik sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni.
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A töltelékhez a málnaszemeket a porcukor felével és a citromlével egy lábasban összefőzzük, majd szitán átpasszírozzuk egy merőkanál segítségével.
- A kinyomkodott zselatinlapokat a meleg gyümölcspüréhez adjuk, és alaposan elkeverjük, hogy a zselatin felolvadjon.
- A mascarponét simára keverjük a maradék porcukorral, és hozzáforgatjuk a zselatinos gyümölcspépet.
- A tejszínt laza habbá verjük, és ezt is óvatosan a málnás mascarponéba keverjük.
- A piskótekercset 1 cm-es szeletekre vágjuk, és szorosan kirakjunk vele egy félgömb alakú tálat, amit előzetesen folpackkal béleltünk ki. A közöket is kitöltjük piskótadarabokkal.
- A málnás krémet a piskótával kibélelt formába öntjük és ráfektetjük a kerek piskótalapot.
- Folpackkal letakarjuk és néhány órára hűtőbe tesszük.
- A tortát egy tálra fordítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és friss málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük.
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/malnas-charlotte-video.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu