Málnás charlotte torta

fotó: https://www.mindmegette.hu

SZÉTKAPKODJÁK, HA ÍGY KÉSZÍTED AZ EPRES TÚRÓTORTÁT!

Elkészítése: Nehéz | Ár: megfizethető

Elkészítési idő:  120 perc | 12 adag

Hozzávalók:

A piskótekercshez:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 g sütőpor
  • 1 üveg málnalekvár

A töltelékhez:

  • 20 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 0.5 db citrom
  • 20 dkg habtejszín
  • 50 dkg Mascarpone
  • 5 db lapzselatin

A díszítéshez:

  • málnaszemek
  • mentalevelek

 

 

Elkészítés:

  1. A málnás charlotte tortához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Az egyikre 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.
  2. A piskótához a vajat megolvasztjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral.
  3. A tojások fehérjét a porcukor felével kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgáját a többi cukorral fehéredésig habosítjuk. Robotgéppel hozzákeverjük az olvasztott vajat, a sütőporos liszt felét, majd felváltva óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és a maradék lisztkeveréket.
  5. Az előrajzolt körbe annyi masszát öntünk, hogy a kör széléig kikenve 0,5 cm magas legyen.
  6. A többi masszát a másik tepsibe öntjük, és egy hajlított kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
  7. Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük a piskótákat. Vigyázzunk, nehogy túl süssük, mert akkor törni fog és nem tudjuk szépen feltekerni.
  8. A szögletes piskótalapot még melegen meghintjük porcukorral, letakarjuk egy ív szilikonos sütőpapírral és ráfordítjuk. Lehúzzuk róla azt a sütőpapírt amin sült, megkenjük a málnalekvárral és a másik sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, így hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
  10. A töltelékhez a málnaszemeket a porcukor felével és a citromlével egy lábasban összefőzzük, majd szitán átpasszírozzuk egy merőkanál segítségével.
  11. A kinyomkodott zselatinlapokat a meleg gyümölcspüréhez adjuk, és alaposan elkeverjük, hogy a zselatin felolvadjon.
  12. A mascarponét simára keverjük a maradék porcukorral, és hozzáforgatjuk a zselatinos gyümölcspépet.
  13. A tejszínt laza habbá verjük, és ezt is óvatosan a málnás mascarponéba keverjük.
  14. A piskótekercset 1 cm-es szeletekre vágjuk, és szorosan kirakjunk vele egy félgömb alakú tálat, amit előzetesen folpackkal béleltünk ki. A közöket is kitöltjük piskótadarabokkal.
  15. A málnás krémet a piskótával kibélelt formába öntjük és ráfektetjük a kerek piskótalapot.
  16. Folpackkal letakarjuk és néhány órára hűtőbe tesszük.
  17. A tortát egy tálra fordítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és friss málnaszemekkel és mentalevelekkel díszítjük.

 

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/malnas-charlotte-video.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu