Kevert tészták | Könnyen elkészíthető
Előkészítési idő: 20 perc | Elkészítési idő: 35-40 perc
Eszközök
- 12×20 cm-es kenyérforma,
- mozsár vagy húsklopfoló/nyújtófa és nylon zacskó,
- keverő tálak,
- kézi robotgép,
- citrus reszelő,
- szilikon spatulák
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 180 g cukor,
- 50 g sótlan mandula,
- 1 kávéskanál vanília őrlemény,
- 1 teáskanál citrom aroma,
- 175 g joghurt,
- ½ pohár olaj,
- 2 citrom,
- 2 teáskanál sütőpor,
- 240 g liszt,
- egy csipet só,
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- friss gyümölcs pl. eper
- 100 g habtejszín,
- 1 evőkanál porcukor
- Kivajazunk és lisztezünk egy 12 cm széles és 20 cm hosszú kenyérformát.
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
- A mandulát törjük össze mozsárban, vagy egy zacskóban nyújtófával/klopfolóval.
- A tojásokat a cukorral, a vaníliaőrleménnyel és a citromaromával kihabosítjuk egy kézi robotgéppel.
- Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, belereszeljük a citromok héját is és szilikon spatulával alaposan elkeverjük.
- A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd a keveréket dolgozzuk bele a tojásos masszába.
- Végül adjuk a tésztához a manduladarabokat is.
- A keveréket öntsük a kivajazott, lisztezett formába, és toljuk a forró sütőbe.
- 15 perc után fedjük le alufóliával, hogy nehogy megégjen a teteje és süssük további 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje.
- A tejszínt a porcukorral együtt verjük kemény habbá.
- Friss gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk az édes kenyeret.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. májusi számában
fotó: Nagy András Péter/
Megosztás: