Medvehagymás hajtovány

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: nehéz | Ár: átlagos | Elkészítési idő: — | 4 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finom liszt
  • 1.5 tk só
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 db tojás
  • 0.5 dl étolaj
  • 3 dl tej

A töltelékhez:

  • 1 n. csok medvehagyma
  • 30 dkg natúr tömlős sajt

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • szezámmag

Kiváló sörkorcsolya, mesésen finom sós aprósütemény a medvehagymás hajtovány. Ha vendégek jönnek, mindenképp készítsd el, de tévé előtti nasinak vagy gulyásleves mellé kísérőnek is tökéletes.

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben alaposan kidagasztjuk, kilisztezett kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk, és összekeverjük a sajtkrémmel. Ha nem találjuk elég sósnak, ízesítjük még sóval.
  3. Két nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  4. Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formázzuk, és letakarva hagyjuk újabb 15 percet pihenni.
  5. A tésztagombócokat egyenként 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel. Szorosan feltekerjük, mint a bejglit, és 3-4 cm-es trapéz alakú tekercsekre vágjuk, majd az előkészített tepsikre rakosgatjuk őket.
  6. A tepsin lévő tésztatekercseket letakarva hagyjuk még fél óráig kelni.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  8. A megkelt hajtoványokat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal és szezámmaggal.
  9. Az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/medvehagymas-hajtovany.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu