Meggyes-mákos minikuglóf

fotó: Vidék Íze

Kevert tészták | Elkészítése könnyű

Előkészítési idő: 20 perc | Sütési idő: 25 perc

Eszközök

  • mini kuglóf formák,
  • szilikon vagy olaj spray,
  • tál,
  • kézi robotgép,
  • kézi habverő,
  • szilikon spatula,

 

 

 

Hozzávalók 20 db-hoz:

  • 300 g finomliszt,
  • 100 g darált mák,
  • ½ csomag sütőpor,
  • 2 dl tej,
  • 6 evőkanál olaj,
  • 2 tojás,
  • 150 g cukor,
  • 3 csomag vaníliás cukor,
  • csipet só,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 üveg meggybefőtt

 

Meggyes-mákos minikuglófElkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
  2. A mini kuglóf formák mélyedéseit kivajazzuk, vagy befújjuk szilikon/olaj spray-vel. Ha szilikon formát használunk azt nem kell kikenni.
  3. A lisztet, darált mákot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat elkeverjük.
  4. Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk.
  5. A cukros tojásos masszához öntjük az olajat és a tejet és egy kézi habverővel összedolgozzuk.
  6. Most mehet a masszába a lisztkeverék is. Egy szilikon spatulával összeforgatjuk, de nem kell túlságosan kidolgozni.
  7. A meggybefőttből félre teszünk 20 szemet, a többit a mákos masszába forgatjuk.
  8. A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  9. A formákat rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni a mini kuglófokat, majd óvatosan kifordítjuk őket a formákból.
  10. Porcukorral megszórjuk és mindegyik sütemény tetejére teszünk egy szem meggybefőttet.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. januári számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze