Meggyes-mákos minikuglóf
fotó: Vidék Íze
Kevert tészták | Elkészítése könnyű
Előkészítési idő: 20 perc | Sütési idő: 25 perc
Eszközök
- mini kuglóf formák,
- szilikon vagy olaj spray,
- tál,
- kézi robotgép,
- kézi habverő,
- szilikon spatula,
Hozzávalók 20 db-hoz:
- 300 g finomliszt,
- 100 g darált mák,
- ½ csomag sütőpor,
- 2 dl tej,
- 6 evőkanál olaj,
- 2 tojás,
- 150 g cukor,
- 3 csomag vaníliás cukor,
- csipet só,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 üveg meggybefőtt
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
- A mini kuglóf formák mélyedéseit kivajazzuk, vagy befújjuk szilikon/olaj spray-vel. Ha szilikon formát használunk azt nem kell kikenni.
- A lisztet, darált mákot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat elkeverjük.
- Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk.
- A cukros tojásos masszához öntjük az olajat és a tejet és egy kézi habverővel összedolgozzuk.
- Most mehet a masszába a lisztkeverék is. Egy szilikon spatulával összeforgatjuk, de nem kell túlságosan kidolgozni.
- A meggybefőttből félre teszünk 20 szemet, a többit a mákos masszába forgatjuk.
- A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- A formákat rácsra téve, hagyjuk teljesen kihűlni a mini kuglófokat, majd óvatosan kifordítjuk őket a formákból.
- Porcukorral megszórjuk és mindegyik sütemény tetejére teszünk egy szem meggybefőttet.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. januári számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze