Meggyes pite grillen sütve

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: bonyolult | Ár: átlagos | Elkészítési idő: 105 perc | 8 adag

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 ek hideg víz
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 1 kg meggy
  • 4 szem szegfűszeg
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 34 dkg cukor
  • 3 ek darált dió

A tetejére:

  • 1db tojás

Amikor grillezésre kerül sor, senki nem gondol a desszertekre, pedig, bármilyen hihetetlen, egy meggyes pite grillen is elkészíthető! Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisuli sorozatában most megmutatja, hogyan!

Elkészítés:

  1. A grillsütőt indirekt sütésre rendezzük be és 175 fokra fűtjük fel.
  2. A pitetésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk – vagy még jobb, ha késes betétű robotgéppel összekeverjük – a lisztet, a kis kockákra vágott, hideg vajat, a porcukrot, 1 evőkanál vizet, 2 tojássárgáját, csipet sót, egy citrom reszelt héját, majd koronggá formázzuk, folpackba csomagoljuk és legalább egy óráig a hűtőben pihentetjük. Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a vaj elolvad és nyúlóssá válik a tészta, nem lesz finom omlós.
  3. Közben egy kiló meggyet kimagozunk, összekeverjük a fűszerekkel és a cukorral.
  4. A hűtőből kivett tészta 2/3-át kerekre nyújtjuk, kibéleljük vele az előzetesen kivajazott piteformát és megszórjuk a darált dióval, majd beletöltjük a meggyes keveréket. A maradék tésztával berácsozzuk a tetejét, megkenjük felvert tojással és 175 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/meggyes-pite-grillen-sutve-video

Megosztás: