fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: bonyolult | Ár: átlagos | Elkészítési idő: 105 perc | 8 adag
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 9 dkg porcukor
- 1 ek hideg víz
- 2 db tojássárgája
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 1 kg meggy
- 4 szem szegfűszeg
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 34 dkg cukor
- 3 ek darált dió
A tetejére:
- 1db tojás
Amikor grillezésre kerül sor, senki nem gondol a desszertekre, pedig, bármilyen hihetetlen, egy meggyes pite grillen is elkészíthető! Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisuli sorozatában most megmutatja, hogyan!
Elkészítés:
- A grillsütőt indirekt sütésre rendezzük be és 175 fokra fűtjük fel.
- A pitetésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk – vagy még jobb, ha késes betétű robotgéppel összekeverjük – a lisztet, a kis kockákra vágott, hideg vajat, a porcukrot, 1 evőkanál vizet, 2 tojássárgáját, csipet sót, egy citrom reszelt héját, majd koronggá formázzuk, folpackba csomagoljuk és legalább egy óráig a hűtőben pihentetjük. Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a vaj elolvad és nyúlóssá válik a tészta, nem lesz finom omlós.
- Közben egy kiló meggyet kimagozunk, összekeverjük a fűszerekkel és a cukorral.
- A hűtőből kivett tészta 2/3-át kerekre nyújtjuk, kibéleljük vele az előzetesen kivajazott piteformát és megszórjuk a darált dióval, majd beletöltjük a meggyes keveréket. A maradék tésztával berácsozzuk a tetejét, megkenjük felvert tojással és 175 fokon 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/meggyes-pite-grillen-sutve-video
Megosztás: