Mimóza szelet (a klasszikus recept)

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: bonyolult | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 120 perc | 12 adag

Hozzávalók:

A tésztalapokhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csom sütőpor
  • 1 csip
  • 5 db tojás
  • tejföl (szükség szerint)

A krémhez:

  • 75 dkg tej
  • 5 ek liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 db citrom

A töltéshez:

  • 1 üveg baracklekvár

A tetejére:

  • porcukor

A mimóza szelet egy klasszikus házi sütemény, amit legjobban a nagymamák tudnak elkészíteni. Mutatjuk a receptet, amivel lepipálhatod a nagyit!

Elkészítés:

  1. A mimóza szelet tésztájához az összes hozzávalót összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk.
  2. A tésztát négy egyforma darabra osztjuk, és enyhén lisztezett sütőpapíron  mindegyiket vékony téglalappá nyújtjuk.
  3. A 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt, egymás után midnegyik lapot világosra sütjük.
  4. Egy pizzavágó vagy egy éles kés segítségével, levágjuk a még meleg lapok széleit, hogy egyformák legyenek.
  5. A krémhez egy lábasban fél liter tejet forralunk, közben a maradék tejjel simára keverjük a lisztet, és azt állandó keverés melett hozzáöntjük a már forrásban lévő tejhez, és sűrű krémet főzünk belőle.
  6. Ha összeállt a krémünk, lehúzzuk a tűzhelyről, és még forrón belekeverjük a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is, majd egy mélyebb tálba átöntve hagyjuk a szobahőmérsékletűre hűlni.
  7. A szobahőmérsékletű, puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt lisztes, tejes krémet.
  8. Az alsó tésztalapot deszkára tesszük, megkenjük a krém felével, és rátesszük a második lapot. Ezt vastagon megkenjük baracklekvárral, és jöhet a harmadik lap. Erre rakjuk rá a krém másik felét elsimítjuk, és befedjüka negyedik lappal.
  9. A megtöltött lapokat egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap meghintjük a tetejét porcukorral, és szép egyforma szeletekre vágva tálaljuk.

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/mimoza-szelet-klasszikus-recept-video.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu