Mini sajttorták sütés nélkül

fotó: Vidék Íze

Mono desszertek | Elkészítése könnyű

Előkészítési idő: 3 óra | Elkészítési idő: —

Eszközök

  • késes betétű aprítógép,
  • keverő tál,
  • 12 mélyedéses muffin forma,
  • 12 db muffin papír,
  • szilikon spatula,
  • citrus reszelő,
  • kanál

 

 

 

 

Hozzávalók:

A keksz alaphoz:

  • 200 g zabkeksz,
  • 100 g olvasztott vaj,

A sajtkrémhez:

  • 150 g krémsajt,
  • 2,5 dl joghurt,
  • 100 g kristálycukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom,
  • 2 evőkanál víz,
  • 2 teáskanál zselatinpor

A díszítéshez friss bogyós gyümölcsök

 

Mini sajttorták sütés nélkülElkészítés:

Elkészítés:

  1. A keksz alaphoz a kekszeket tegyük késes betétű aprítógépbe és aprítsuk morzsásra. Öntsük át egy tálba, keverjük hozzá az olvasztott vajat, míg összeáll egynemű masszává.
  2. Egy 12 mélyedéses muffinsütő forma mélyedéseit béleljük ki muffin papírral, majd egyenletesen oszlassuk el, és alaposan nyomkodjuk le bennük a kekszmasszát.
  3. A sajtkrémhez egy nagy tálban kézi robotgéppel habosítsuk ki a krémsajtot a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével.
  4. A zselatint áztassuk be a vízbe, ha megduzzadt mikróban épp csak addig melegítsük fel míg elolvad, de nem szabad forralni. Most a krémsajtos keverékből tegyünk egy evőkanálnyit a folyékony zselatinhoz, és keverjük el. Tegyünk még pár kanálnyi sajtoskeveréket és azzal is keverjük simára, vagyis végezzünk hőkiegyenlítést. Adjuk a zselatinos keveréket az összes sajtkrémhez és alaposan keverjük el.
  5. Töltsük a masszát habzsákba, és töltsük meg a muffin forma mélyedéseit, és tegyük a formát pár órára hűtőbe.
  6. Ha megdermedt a krém, vegyük ki a mini sajttortákat a muffin formából, és rakosgassuk ki a tetejét friss bogyós gyümölcsökkel.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze