Mini sajttorták sütés nélkül
fotó: Vidék Íze
Mono desszertek | Elkészítése könnyű
Előkészítési idő: 3 óra | Elkészítési idő: —
Eszközök
- késes betétű aprítógép,
- keverő tál,
- 12 mélyedéses muffin forma,
- 12 db muffin papír,
- szilikon spatula,
- citrus reszelő,
- kanál
Hozzávalók:
A keksz alaphoz:
- 200 g zabkeksz,
- 100 g olvasztott vaj,
A sajtkrémhez:
- 150 g krémsajt,
- 2,5 dl joghurt,
- 100 g kristálycukor,
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom,
- 2 evőkanál víz,
- 2 teáskanál zselatinpor
A díszítéshez friss bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
- A keksz alaphoz a kekszeket tegyük késes betétű aprítógépbe és aprítsuk morzsásra. Öntsük át egy tálba, keverjük hozzá az olvasztott vajat, míg összeáll egynemű masszává.
- Egy 12 mélyedéses muffinsütő forma mélyedéseit béleljük ki muffin papírral, majd egyenletesen oszlassuk el, és alaposan nyomkodjuk le bennük a kekszmasszát.
- A sajtkrémhez egy nagy tálban kézi robotgéppel habosítsuk ki a krémsajtot a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével.
- A zselatint áztassuk be a vízbe, ha megduzzadt mikróban épp csak addig melegítsük fel míg elolvad, de nem szabad forralni. Most a krémsajtos keverékből tegyünk egy evőkanálnyit a folyékony zselatinhoz, és keverjük el. Tegyünk még pár kanálnyi sajtoskeveréket és azzal is keverjük simára, vagyis végezzünk hőkiegyenlítést. Adjuk a zselatinos keveréket az összes sajtkrémhez és alaposan keverjük el.
- Töltsük a masszát habzsákba, és töltsük meg a muffin forma mélyedéseit, és tegyük a formát pár órára hűtőbe.
- Ha megdermedt a krém, vegyük ki a mini sajttortákat a muffin formából, és rakosgassuk ki a tetejét friss bogyós gyümölcsökkel.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze