Mogyoróvajas tejcsokis kekszek

fotó: Vidék Íze

Apró sütik | Elkészítése könnyű

Előkészítési idő: 30 perc | Sütési idő: 12 perc

Eszközök

  • nyeles lábaska/gyorsforraló,
  • keverőtál,
  • szilikon spatula,
  • kézi robotgép,
  • habzsák,
  • csillagcsővég,
  • szilikonos sütőpapír,
  • két teáskanál

Hozzávalók:

A kekszekhez:

  • 60 g puha vaj,
  • 60 g puha mogyoróvaj,
  • 60 g porcukor,
  • 60 g barnacukor,
  • 1 kisebb tojás,
  • 150 g finomliszt,
  • ½ teáskanál szódabikarbóna,
  • ½ kávéskanál sütőpor,
  • 1 csipet só

A tejcsokis töltelékhez:

  • 100 g tejcsoki,
  • 50 g tejszín,
  • 5 g vaj

 

Mogyoróvajas tejcsokis kekszekElkészítés:

  1. A tejcsokit vágjuk apró darabokra és tegyük egy tálba.
  2. A tejszínt melegítsük forrásig és öntsük a csokidarabokra, majd keverjük addig míg az összes csoki elolvad és szép egynemű lesz. Adjuk hozzá a vajat és azzal is keverjük simára.
  3. A csokiganachet tegyük hűtőbe és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
  5. A kekszekhez a puha vajat és a mogyoróvajat a kétféle cukorral habosítsuk ki, míg szép világos színű lesz.
  6. Adjuk hozzá a tojást, és azzal is keverjük szép egyneművé.
  7. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
  8. A lisztes keveréket is adjuk a vajas tojásos masszához és keverjük simára.
  9. Két teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire, és 10-12 perc alatt süssük a kekszeket világosbarnára.
  10. A kihűlt csokiganachet egy kézi robotgéppel habosítsuk ki, és töltsük csillag csővéggel ellátott habzsákba.
  11. A kihűlt kekszek közepére nyomjunk egy-egy csoki csillagot.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. szeptemberi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze