A tejcsokit vágjuk apró darabokra és tegyük egy tálba.
A tejszínt melegítsük forrásig és öntsük a csokidarabokra, majd keverjük addig míg az összes csoki elolvad és szép egynemű lesz. Adjuk hozzá a vajat és azzal is keverjük simára.
A csokiganachet tegyük hűtőbe és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
A kekszekhez a puha vajat és a mogyoróvajat a kétféle cukorral habosítsuk ki, míg szép világos színű lesz.
Adjuk hozzá a tojást, és azzal is keverjük szép egyneművé.
Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
A lisztes keveréket is adjuk a vajas tojásos masszához és keverjük simára.
Két teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire, és 10-12 perc alatt süssük a kekszeket világosbarnára.
A kihűlt csokiganachet egy kézi robotgéppel habosítsuk ki, és töltsük csillag csővéggel ellátott habzsákba.
A kihűlt kekszek közepére nyomjunk egy-egy csoki csillagot.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. szeptemberi számában fotó: Nagy András Péter/