Mogyoróvajas tejcsokis kekszek
fotó: Vidék Íze
Apró sütik | Elkészítése könnyű
Előkészítési idő: 30 perc | Sütési idő: 12 perc
Eszközök
- nyeles lábaska/gyorsforraló,
- keverőtál,
- szilikon spatula,
- kézi robotgép,
- habzsák,
- csillagcsővég,
- szilikonos sütőpapír,
- két teáskanál
Hozzávalók:
A kekszekhez:
- 60 g puha vaj,
- 60 g puha mogyoróvaj,
- 60 g porcukor,
- 60 g barnacukor,
- 1 kisebb tojás,
- 150 g finomliszt,
- ½ teáskanál szódabikarbóna,
- ½ kávéskanál sütőpor,
- 1 csipet só
A tejcsokis töltelékhez:
- 100 g tejcsoki,
- 50 g tejszín,
- 5 g vaj
- A tejcsokit vágjuk apró darabokra és tegyük egy tálba.
- A tejszínt melegítsük forrásig és öntsük a csokidarabokra, majd keverjük addig míg az összes csoki elolvad és szép egynemű lesz. Adjuk hozzá a vajat és azzal is keverjük simára.
- A csokiganachet tegyük hűtőbe és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
- A kekszekhez a puha vajat és a mogyoróvajat a kétféle cukorral habosítsuk ki, míg szép világos színű lesz.
- Adjuk hozzá a tojást, és azzal is keverjük szép egyneművé.
- Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
- A lisztes keveréket is adjuk a vajas tojásos masszához és keverjük simára.
- Két teáskanál segítségével tegyünk halmokat az előkészített tepsire, és 10-12 perc alatt süssük a kekszeket világosbarnára.
- A kihűlt csokiganachet egy kézi robotgéppel habosítsuk ki, és töltsük csillag csővéggel ellátott habzsákba.
- A kihűlt kekszek közepére nyomjunk egy-egy csoki csillagot.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. szeptemberi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze