Narancsos-csokis isler

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: Nehéz | Ár: megfizethető

Elkészítési idő:  40 perc | 12 adag

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 6 ek darált mandula
  • 1 db kezeletlen narancs héja
  • 16 dkg hideg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csip só

A töltelékhez:

  • 9 dkg habtejszín
  • 9 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg narancslekvár

A bevonáshoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 5 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítés:

  1. A narancsos-csokis isler elkészítéséhez a lisztet, a porcukrot, a darált mandulát és a narancshéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a kockákra vágott hideg vajjal és a sóval, majd a tojássárgákat is hozzáadva tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal. A cipót folpackba csomagoljuk, és a hűtőben lehűtjük.
  2. Lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a kerek lapokat, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A habtejszínt felforraljuk, és az étcsoki kockákra öntjük. Elkeverjük, ganache-t készítünk belőle, majd a hűtőben kihűtjük.
  4. A kihűlt linzerkorongokat megkenjük a ganache-zsal és narancslekvárral összeragasztjuk.
  5. Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az étolajjal lazítjuk, és egyneművé keverjük. A linzerek tetejét megmártjuk a csokifürdőben és kandírozott narancshéjjal díszítjük őket.

 

 

 

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/narancsos-csokis-isler.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu