Narancsos-csokis isler
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: Nehéz | Ár: megfizethető
Elkészítési idő: 40 perc | 12 adag
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 6 ek darált mandula
- 1 db kezeletlen narancs héja
- 16 dkg hideg vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 csip só
A töltelékhez:
- 9 dkg habtejszín
- 9 dkg étcsokoládé
- 20 dkg narancslekvár
A bevonáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek napraforgó olaj
- 5 dkg kandírozott narancshéj
Elkészítés:
- A narancsos-csokis isler elkészítéséhez a lisztet, a porcukrot, a darált mandulát és a narancshéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a kockákra vágott hideg vajjal és a sóval, majd a tojássárgákat is hozzáadva tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal. A cipót folpackba csomagoljuk, és a hűtőben lehűtjük.
- Lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a kerek lapokat, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A habtejszínt felforraljuk, és az étcsoki kockákra öntjük. Elkeverjük, ganache-t készítünk belőle, majd a hűtőben kihűtjük.
- A kihűlt linzerkorongokat megkenjük a ganache-zsal és narancslekvárral összeragasztjuk.
- Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az étolajjal lazítjuk, és egyneművé keverjük. A linzerek tetejét megmártjuk a csokifürdőben és kandírozott narancshéjjal díszítjük őket.
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/narancsos-csokis-isler.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu