Nektarinos, diós morzsa (vegán, gluténmentes, laktózmentes)

fotó: Vidék Íze

Pohárkrémek | Elkészítése könnyű

Előkészítési idő: 20 perc | Sütési idő: nincs

vegán, gluténmentes, laktózmentes

Eszközök

  • kis tálka,
  • papírtörlő,
  • késes betétű aprító,
  • citrom facsaró,
  • vágódeszka,
  • kés,
  • kanál,
  • 4 szép üveg pohár

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 115 g kesudió
  • 1 bio citrom leve és reszelt héja,
  • 2 evőkanál juharszirup,
  • 120 g dió,
  • 40 g mazsola,
  • 1 teáskanál vanília őrlemény,
  • ¼ teáskanál só,
  • 3 nektarin vagy őszibarack

 

Nektarinos, diós morzsaElkészítés:

  1. A kesudiót kb két órára vízbe áztatjuk. Aztán leszűrjük, és megtörölgetjük.
  2. 120 ml vizet a citrom levével, héjával és a juharsziruppal egy késes betétű darálógépbe tesszük, a puha kesudióval és krém állagúvá daráljuk..
  3. A diómorzsához a dió szemeket, a mazsolát, a vaníliaőrleményt, a sót aprítógépben durvára daráljuk.
  4. A nektarinokat/őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk és falatnyi darabokra vágjuk.
  5. 4 üvegpohárban egy sor nektarint, egy sor diós morzsát és egy sor kesukrémet rétegezünk. A tetejét ismét nektarin darabokkal díszítjük.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. júniusi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze