Nektarinos, diós morzsa (vegán, gluténmentes, laktózmentes)
fotó: Vidék Íze
Pohárkrémek | Elkészítése könnyű
Előkészítési idő: 20 perc | Sütési idő: nincs
vegán, gluténmentes, laktózmentes
Eszközök
- kis tálka,
- papírtörlő,
- késes betétű aprító,
- citrom facsaró,
- vágódeszka,
- kés,
- kanál,
- 4 szép üveg pohár
Hozzávalók:
- 115 g kesudió
- 1 bio citrom leve és reszelt héja,
- 2 evőkanál juharszirup,
- 120 g dió,
- 40 g mazsola,
- 1 teáskanál vanília őrlemény,
- ¼ teáskanál só,
- 3 nektarin vagy őszibarack
- A kesudiót kb két órára vízbe áztatjuk. Aztán leszűrjük, és megtörölgetjük.
- 120 ml vizet a citrom levével, héjával és a juharsziruppal egy késes betétű darálógépbe tesszük, a puha kesudióval és krém állagúvá daráljuk..
- A diómorzsához a dió szemeket, a mazsolát, a vaníliaőrleményt, a sót aprítógépben durvára daráljuk.
- A nektarinokat/őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk és falatnyi darabokra vágjuk.
- 4 üvegpohárban egy sor nektarint, egy sor diós morzsát és egy sor kesukrémet rétegezünk. A tetejét ismét nektarin darabokkal díszítjük.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. júniusi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze