fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 40 perc | 6 adag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 8 db tojássárgája
- 30 dkg finomliszt
A töltelékhez:
- 40 dkg baracklekvár
A tetejére:
- 5 dkg étcsoki
Ha egy finom, buktatók nélküli desszert után kutatsz, akkor a néró teasütemény lesz a te kedvenced. A cukrászdák egyik örök favoritja, a klasszikus értelembe vett teázás kötelező kiegészítője. Annyira finom, mint amennyire egyszerű az elkészítése.
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral egy kézi robotgép segítségével.
- Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is, majd egyesével belekeverjük a tojássárgájákat.
- A masszához öntjük a lisztet, és ezzel is simára keverjük egy szilikonspatulával vagy fakanállal.
- A kész tésztát sima csöves habzsákba töltjük, és az előkészített tepsikre 2-2,5 cm átmérőjű korongokat nyomunk egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben még nőni fognak.
- A tepsiket az előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt készre sütjük a kis félgömböket.
- Rácsra téve hagyjuk kihűlni a tésztakorongokat, ezután egy-egy darabot összeragasztunk baracklekvárral.
- A csokit apróra vágjuk, vízgőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsi habzsákba kanalazzuk. Vágunk egy pici lyukat a zsák végén, és vékony csíkokat csorgatunk az összeragasztott teasütemények tetejére.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/klasszikus-nero-teasutemeny
Megosztás: