Néró teasütemény

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 40 perc | 6 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 17 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 db tojássárgája
  • 30 dkg finomliszt

A töltelékhez:

  • 40 dkg baracklekvár

A tetejére:

  • 5 dkg étcsoki

Ha egy finom, buktatók nélküli desszert után kutatsz, akkor a néró teasütemény lesz a te kedvenced. A cukrászdák egyik örök favoritja, a klasszikus értelembe vett teázás kötelező kiegészítője. Annyira finom, mint amennyire egyszerű az elkészítése.

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral egy kézi robotgép segítségével.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is, majd egyesével belekeverjük a tojássárgájákat.
  4. A masszához öntjük a lisztet, és ezzel is simára keverjük egy szilikonspatulával vagy fakanállal.
  5. A kész tésztát sima csöves habzsákba töltjük, és az előkészített tepsikre 2-2,5 cm átmérőjű korongokat nyomunk egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben még nőni fognak.
  6. A tepsiket az előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt készre sütjük a kis félgömböket.
  7. Rácsra téve hagyjuk kihűlni a tésztakorongokat, ezután egy-egy darabot összeragasztunk baracklekvárral.
  8. A csokit apróra vágjuk, vízgőz fölött megolvasztjuk, majd egy kicsi habzsákba kanalazzuk. Vágunk egy pici lyukat a zsák végén, és vékony csíkokat csorgatunk az összeragasztott teasütemények tetejére.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/klasszikus-nero-teasutemeny

Megosztás: