Őszibarackos, áfonyás cobbler (pite)
fotó: Vidék Íze
Pite | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
- keverőtál,
- szilikon spatula,
- kés,
- öntött vas, vagy kerámia pite forma
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 45 g vaj,
- 4 evőkanál olivaolaj,
- 180 g teljes kiőrlésű liszt,
- 1,5 teáskanál sütőpor,
- 1 csipet só,
- 240 ml tej,
- 110 g cukor,
- 1 vaníliarúd kikapart magjai,
- 3 érett szeletelt őszibarack,
- 250 g áfonya,
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
- Amíg a sütő melegszik, egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sóval és a cukorral, valamint a kikapart vaníliamagokkal. Hozzáadjuk az olivaolajat és a tejet, majd addig kevergetjük, míg egy sima, csomómentes masszát kapunk.
- A vajat felolvasztjuk, és egy piteformában eloszlatjuk, majd szép egyenletesen ráöntjük a tésztamasszát.
- A gyümölcsöket lazán elrendezzük a sütőtálban, majd a sütőben 35-45 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Legalább 15 percig hagyjuk kihűlni és melegen tálaljuk.
/Megjelent a Vidék Íze magazinban
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze