Őszibarackos, áfonyás cobbler

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc

Eszközök

  • keverőtál,
  • szilikon spatula,
  • kés,
  • öntött vas, vagy kerámia pite forma

 

Hozzávalók:

  • 45 g vaj,
  • 4 evőkanál olivaolaj,
  • 180 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 1,5 teáskanál sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 240 ml tej,
  • 110 g cukor,
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai,
  • 3 érett szeletelt őszibarack,
  • 250 g áfonya,

Elkészítés:

  1. A grillt indirekt zónára rendezzük be és 180-200 fokra hevítjük.
  2. Amíg a sütő melegszik, egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sóval és a cukorral, valamint a kikapart vaníliamagokkal. Hozzáadjuk az olivaolajat és a tejet, majd addig kevergetjük, míg egy sima, csomómentes masszát kapunk.
  3. A vajat – a grillben – egy kerámia, vagy öntöttvas sütőformában felolvasztjuk, és szép egyenletesen ráöntjük a tésztamasszát.
  4. A gyümölcsöket lazán elrendezzük a sütőtálban, majd a grillben 35-45 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  5. Legalább 15 percig hagyjuk kihűlni és melegen tálaljuk.