Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
keverőtál,
szilikon spatula,
kés,
öntött vas, vagy kerámia pite forma
Hozzávalók:
45 g vaj,
4 evőkanál olivaolaj,
180 g teljes kiőrlésű liszt,
1,5 teáskanál sütőpor,
1 csipet só,
240 ml tej,
110 g cukor,
1 vaníliarúd kikapart magjai,
3 érett szeletelt őszibarack,
250 g áfonya,
Elkészítés:
A grillt indirekt zónára rendezzük be és 180-200 fokra hevítjük.
Amíg a sütő melegszik, egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sóval és a cukorral, valamint a kikapart vaníliamagokkal. Hozzáadjuk az olivaolajat és a tejet, majd addig kevergetjük, míg egy sima, csomómentes masszát kapunk.
A vajat – a grillben – egy kerámia, vagy öntöttvas sütőformában felolvasztjuk, és szép egyenletesen ráöntjük a tésztamasszát.
A gyümölcsöket lazán elrendezzük a sütőtálban, majd a grillben 35-45 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Legalább 15 percig hagyjuk kihűlni és melegen tálaljuk.