Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- nyújtófa,
- éles kés,
- muffin formák,
- kis lábaska,
- szilikon spatula,
- kanál
Hozzávalók 16 db-hoz:
- 300 g leveles tészta (friss, vagy mirelit), én saját magam hajtogatom 🙂
- 50 g vaj a forma kikenéséhez (szilikon formához nem szükséges)
- liszt a nyújtáshoz,
A töltelékhez:
- 4 dl tej,
- 20 g vaj,
- 100 g cukor,
- egy kávéskanál vanília őrlemény,
- 1 csipet só,
- 40 g liszt,
- 4 tojás sárgája,
Elkészítés:
- A grillsütőt indirekt sütésre rendezem be és 200 fokra fűtöm fel. Míg melegszik előkészítem a süteményeket.
- A kosarakhoz lisztezett munkalapon nagyon vékony téglalap alakúra nyújtjuk a leveles tésztát. A hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd 16 korongra vágjuk.
- A korongokat nyújtófával ellapítjuk, és a kivajazott muffinformákba nyomkodjuk, úgy, hogy a tésztakorong felérjen a forma pereméig.
- A vaníliakrémhez felforralunk 3 dl tejet a vajjal, a cukorral, a sóval és a vaníliaőrleménnyel. A maradék 1 dl tejben elkeverjük a lisztet és besűrítjük vele a forró vajas tejkeveréket.
- A krémet kihűtjük és belekeverjük a tojássárgákat, és 2/3-ig megtöltjük vele a tésztakosárkákat.
- A felforrósított grillsütő rácsára tesszük a muffinformákat és 15 perc alatt aranybarnára sütjük a Natákat.
- Langyosan, vagy hidegen is fogyaszthatjuk.