Pastel de nata

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • nyújtófa,
  • éles kés,
  • muffin formák,
  • kis lábaska,
  • szilikon spatula,
  • kanál

 

Hozzávalók 16 db-hoz:

  • 300 g leveles tészta (friss, vagy mirelit), én saját magam hajtogatom 🙂
  • 50 g vaj a forma kikenéséhez (szilikon formához nem szükséges)
  • liszt a nyújtáshoz,

A töltelékhez:

  • 4 dl tej,
  • 20 g vaj,
  • 100 g cukor,
  • egy kávéskanál vanília őrlemény,
  • 1 csipet só,
  • 40 g liszt,
  • 4 tojás sárgája,

Elkészítés:

  1. A grillsütőt indirekt sütésre rendezem be és 200 fokra fűtöm fel. Míg melegszik előkészítem a süteményeket.
  2. A kosarakhoz lisztezett munkalapon nagyon vékony téglalap alakúra nyújtjuk a leveles tésztát. A hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd 16 korongra vágjuk.
  3. A korongokat nyújtófával ellapítjuk, és a kivajazott muffinformákba nyomkodjuk, úgy, hogy a tésztakorong felérjen a forma pereméig.
  4. A vaníliakrémhez felforralunk 3 dl tejet a vajjal, a cukorral, a sóval és a vaníliaőrleménnyel. A maradék 1 dl tejben elkeverjük a lisztet és besűrítjük vele a forró vajas tejkeveréket.
  5. A krémet kihűtjük és belekeverjük a tojássárgákat, és 2/3-ig megtöltjük vele a tésztakosárkákat.
  6. A felforrósított grillsütő rácsára tesszük a muffinformákat és 15 perc alatt aranybarnára sütjük a Natákat.
  7. Langyosan, vagy hidegen is fogyaszthatjuk.