Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
nyújtófa,
éles kés,
muffin formák,
kis lábaska,
szilikon spatula,
kanál
Hozzávalók 16 db-hoz:
300 g leveles tészta (friss, vagy mirelit), én saját magam hajtogatom 🙂
50 g vaj a forma kikenéséhez (szilikon formához nem szükséges)
liszt a nyújtáshoz,
A töltelékhez:
4 dl tej,
20 g vaj,
100 g cukor,
egy kávéskanál vanília őrlemény,
1 csipet só,
40 g liszt,
4 tojás sárgája,
Elkészítés:
A grillsütőt indirekt sütésre rendezem be és 200 fokra fűtöm fel. Míg melegszik előkészítem a süteményeket.
A kosarakhoz lisztezett munkalapon nagyon vékony téglalap alakúra nyújtjuk a leveles tésztát. A hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd 16 korongra vágjuk.
A korongokat nyújtófával ellapítjuk, és a kivajazott muffinformákba nyomkodjuk, úgy, hogy a tésztakorong felérjen a forma pereméig.
A vaníliakrémhez felforralunk 3 dl tejet a vajjal, a cukorral, a sóval és a vaníliaőrleménnyel. A maradék 1 dl tejben elkeverjük a lisztet és besűrítjük vele a forró vajas tejkeveréket.
A krémet kihűtjük és belekeverjük a tojássárgákat, és 2/3-ig megtöltjük vele a tésztakosárkákat.
A felforrósított grillsütő rácsára tesszük a muffinformákat és 15 perc alatt aranybarnára sütjük a Natákat.