Pillecukor fenyők
fotó: Vidék Íze
Ünnepi sütik | Elkészítése közepesen nehéz
Elkészítési idő: 30 perc | Hűtési idő: 2 óra
Eszközök
- kis nyeles láboska,
- cukorhőmérő,
- konyhai robotgép,
- citromfacsaró,
- tálka,
- 2 habzsák csillagcsővel,
- szilikonos sütőpapír
Hozzávalók 35-40 db-hoz:
- 2 dl víz,
- 350 g kristálycukor,
- 4 tojás fehérje,
- fél citrom leve,
- 9 lap zselatin,
- pár csepp piros és zöld ételfesték,
- cukorgyöngyök, hópihék
- A vízből és a cukorból szirupot készítünk: ehhez a forrástól számítva 2-3 percig főzzük azt, amíg eléri a 120 fokot.
- Közben a tojásfehérjéből robotgéppel lágy habot készítünk, folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk a cukorszirupot, a citrom levét és a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott és mikróban felmelegített zselatint. Kihűlésig sűrű, fényes habbá verjük.
- A habot, vagy egy részét megszínezhetjük pár csepp ételfestékkel, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, majd fenyőket és csillagokat nyomunk ki szilikonos sütőpapírra. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Ha megdermedt leszedjük a sütőpapírról és cukorgyöngyökkel, hópihékkel dekoráljuk őket.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. novemberi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze