Pillecukor fenyők

fotó: Vidék Íze

Ünnepi sütik | Elkészítése közepesen nehéz

Elkészítési idő: 30 perc | Hűtési idő: 2 óra

Eszközök

  • kis nyeles láboska,
  • cukorhőmérő,
  • konyhai robotgép,
  • citromfacsaró,
  • tálka,
  • 2 habzsák csillagcsővel,
  • szilikonos sütőpapír

Hozzávalók  35-40 db-hoz:

  • 2 dl víz,
  • 350 g kristálycukor,
  • 4 tojás fehérje,
  • fél citrom leve,
  • 9 lap zselatin,
  • pár csepp piros és zöld ételfesték,
  • cukorgyöngyök, hópihék

 

Pillecukor fenyőkElkészítés:

  1. A vízből és a cukorból szirupot készítünk: ehhez a forrástól számítva 2-3 percig főzzük azt, amíg eléri a 120 fokot.
  2. Közben a tojásfehérjéből robotgéppel lágy habot készítünk, folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk a cukorszirupot, a citrom levét és a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott és mikróban felmelegített zselatint. Kihűlésig sűrű, fényes habbá verjük.
  3. A habot, vagy egy részét megszínezhetjük pár csepp ételfestékkel, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, majd fenyőket és csillagokat nyomunk ki szilikonos sütőpapírra. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Ha megdermedt leszedjük a sütőpapírról és cukorgyöngyökkel, hópihékkel dekoráljuk őket.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. novemberi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze