A vízből és a cukorból szirupot készítünk: ehhez a forrástól számítva 2-3 percig főzzük azt, amíg eléri a 120 fokot.
Közben a tojásfehérjéből robotgéppel lágy habot készítünk, folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk a cukorszirupot, a citrom levét és a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott és mikróban felmelegített zselatint. Kihűlésig sűrű, fényes habbá verjük.
A habot, vagy egy részét megszínezhetjük pár csepp ételfestékkel, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, majd fenyőket és csillagokat nyomunk ki szilikonos sütőpapírra. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ha megdermedt leszedjük a sütőpapírról és cukorgyöngyökkel, hópihékkel dekoráljuk őket.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. novemberi számában
fotó: Nagy András Péter/