Ünnepi sütik | Közepesen nehéz
Előkészítési idő: 30-90 perc a dekorálás
Elkészítési idő: 20 perc + a dekorálás 30 perc
Eszközök
- 2 nagyobb tál,
- egy kisebb tál a csoki olvasztáshoz,
- kézi habverő,
- citrusreszelő,
- reszelő,- szilikon spatula,
- szilikonos sütőpapír,
- tepsi- nagyobb tálca,
- hungarocell tömb,
- fogpiszkáló,
Hozzávalók 40 db-hoz:
- 200 g liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1/4teáskanál só,
- 1 citrom héja és leve,
- 125 g puha vaj,
- 150 g porcukor,
- 2 nagy tojás,
- 1 evőkanál vaníliás cukor,
- 80 g tej,
- 30 g joghurt,
- 30 g tejszín,
- málna lekvár,
- reszelt marcipán,
A díszítéshez:
- sárga és narancssárga ételfesték,
- marcipán,
- cukorgyöngyök
- olvasztott fehér csoki, és étcsoki
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
- A vajat egy másik tálban a porcukorral és a vaníliás cukorral 1-2 perc alatt habverővel habosra keverjük. majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, s további 1-2 percig keverjük. Végül a citromhéjat és levet is hozzáadjuk, majd egy keverés után a tejszínt és a joghurtot is.
- A lisztet és a tejet felváltva a masszához adogatva összeállítjuk a tésztát, hozzáadjuk a narancssárga ételfestéket is és a sütőpapíros tepsibe simítjuk.
- Kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- Rácsra téve kihűtjük.
- Ezután a tésztát összemorzsoljuk majd tetszőleges arányban gyúrjuk össze a málnalekvárral és a reszelt marcipánnal, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezután golyókat hengergetünk belőle, majd sütőpapírral leborított tálcán a mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk.
- A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, amelyhez pár csepp sárga ételfestéket keverünk.
- A fagyos golyókba saslikpálcát szúrunk, majd olvasztott csokiba mártjuk-forgatjuk. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy közvetlenül a pálca töve is csokis legyen, ez fogja a helyén tartani a pop-ot. Egy hungarocell tömbbe golyóval felfelé beleállítjuk a pálcát arra a pár másodpercre amíg megdermed a csoki.
- Színes marcipánból és cukorkákból kialakítjuk a csibe csőrét, kezét, lábát, s a kis alkatrészeket az olvasztott csokiból egy-egy pöttyel ragasztjuk a helyére. Ezután a szemeket étcsokival odapöttyintjük és már készen is vannak a pipi cake pop-ok.
Megosztás: