fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 70 perc | 4 adag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csipet só
- 0,5 db citrom
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg zsír
- 2 db tojássárgája
- 17 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál rum
- 1 evőkanál tejföl
A tetejére:
- 1 db tojásfehérje
- 2-3 evőkanál cukor
- 15 dkg dió
A preckedli egy egyszerű, mennyeien finom sváb omlós diós linzer. Vendégváró édes aprósüteménynek, különleges alkalmakra vagy csak úgy ebéd után is tökéletes. Íme a recept videón.
Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a sóval, a citrom lereszelt héjával és a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a zsírral.
- A tojások sárgáját kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd összekeverjük a zsíros-lisztes keverékkel.
- Hozzáadjuk a citrom levét, a rumot, a tejfölt, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Folpakba csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk virág alakú kiszúróval.
- A kis tésztavirágokat az előkészített tepsire rakosgatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a kristálycukorral elkevert dióval.
- A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük a preckedliket.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/preckedli-a-svab-omlos-linzer
Megosztás: