Preckedli, a sváb omlós linzer

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 70 perc | 4 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg zsír
  • 2 db tojássárgája
  • 17 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál rum
  • 1 evőkanál tejföl

A tetejére:

  • 1 db tojásfehérje
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 15 dkg dió

A preckedli egy egyszerű, mennyeien finom sváb omlós diós linzer. Vendégváró édes aprósüteménynek, különleges alkalmakra vagy csak úgy ebéd után is tökéletes. Íme a recept videón.

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, a citrom lereszelt héjával és a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a zsírral.
  2. A tojások sárgáját kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd összekeverjük a zsíros-lisztes keverékkel.
  3. Hozzáadjuk a citrom levét, a rumot, a tejfölt, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Folpakba csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  5. A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon fél centi vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk virág alakú kiszúróval.
  6. A kis tésztavirágokat az előkészített tepsire rakosgatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a kristálycukorral elkevert dióval.
  7. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük a preckedliket.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/preckedli-a-svab-omlos-linzer

Megosztás: