Red velvet torta

Torták | Közepesen nehéz

Előkészítési idő: 2-17 óra | Elkészítési idő: 30-60 perc

Eszközök

  • 2 db 18 cm-es tortakarika,
  • szilikonos sütőpapír,
  • konyhai robotgép habverőfejjel és krémkeverő fejjel,
  • rács,
  • tortakés
  • szilikon spatulák,
  • serpenyő,
  • hajlított kenőkés,
  • tortakarton
  • ecset,
  • kisebb tálkák,
  • habverő, vagy villa,
  • mozsár

Hozzávalók:

Hozzávalók 2db 18 cm-es tortaformához, ez egy 12 szeletes torta lesz:

A vörösbársony piskótához:

  • 120 g puha vaj,
  • 300 g cukor,
  • 2 tojás,
  • 240 ml író,
  • 250 g liszt,
  • 35 g kakaópor,
  • 1 csomag sütőpor (11g),
  • piros ételfesték por,

A mascarpone krémhez:

  • 150 g puha vaj,
  • 1 rúd vanília,
  • 450 g mascarpone,
  • 180 g porcukor,
  • 250 g málna,

A díszítéshez:

  • 50 g hámozott mandula,
  • 1 evőkanál sűrített tej,
  • 30 g cukor,
  • 1 kávéskanál rózsavíz,
  • 1 evőkanál víz,
  • 1 csepp piros ételfesték
  • fehér marcipán tömb a virágokhoz
  • 1 tojásfehérje,
  • 20 db szép rózsaszirom,
  • 80 g finom kristálycukor,

Elkészítés:

  1. 180 fokra előmelegítem a sütőt, a vajat és a cukrot krémesre keverem. A tojásokat egyenként hozzákeverem, majd belekeverem az írót. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a piros ételfestéket összeszitálom, és a több hozzávalóhoz keverem.
  2. A sütőpapírral bélelt tortaformákba öntöm és 30 perc alatt megsütöm.
  3. A kisült tortalapokat sütőrácson kihűtöm. A kihűlt tortalapokat félbe vágom, így összesen 4 tortalapom lesz.
  4. Amíg a lapok hűlnek, elkészítem a dekorációt. Enyhén felverem a tojásfehérjét, majd az ecsettel bekenem a rózsaszirmok felületét. Zsírpapírra helyezem és meghintem a kristálycukorral. Meleg helyen szárítom.
  5. A mandulaszemeket száraz serpenyőben megpirítom. Egy másik edénybe teszem a sűrített tejet, a cukrot, a rózsavizet és a vizet. Akkor van kész ha a cukor elolvadt. Ekkor hozzáteszem a piros ételfestéket és beleforgatom a pirított mandulát. Addig keverem míg az összes víz elpárolog és a cukor szépen bevonja a mandulaszemeket. Egy zsírpapírra terítve hagyom kihűlni, megszáradni. Ha kihűlt mozsárban összetöröm.
  6. Elkészítem a marcipán rózsákat.
  7. A vajkrémhez a puha vajat a kikapart vaníliamagokkal krémesre keverem,majd hozzáadom a mascarponet és az egészet homogén masszává keverem a porcukorral.
  8. A tortakartonra vajkrémet nyomok ezzel rögzítem az első tortalapot. A málnákat megfelezem, néhány egész szemet félreteszek a díszítéshez. Az első lapot egyenletesen megkenem vajkrémmel és megrakom a felezett málnákkal. Így teszek a többi lappal is. Az utolsót vékonyan megkenem a vajkrémmel. Legalább 60 percre hűtőbe teszem.
  9. A kidermesztett torta oldalát is bekenem vajkrémmel, a tetejét és az oldalát egy spatulával spirál alakúra díszítem. A rózsaszínű pralinékat lazán rászórom, majd a mandulával, az egész málnákkal, és a marcipán rózsákkal díszítem.