Rigó Jancsi, ahogy mi szeretjük

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: egyszerű | Ár: átlagos | Elkészítési idő: 40 perc | 4 adag

Hozzávalók:

A kakaós piskótához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ¼ tkl sütőpor
  • ¼ tk só
  • 9 dkg kefir
  • 6 dkg víz
  • 2,7 dkg olaj
  • 1 db tojás
  • 15 dkg cukor

A krémhez:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 60 dkg tejszín
  • 1 csipet só

A Rigó Jancsi régi kedvencünk, igazi retró édesség, amit érdemes elkészíteni hétvégén vagy akár ünnepeken is. Csupa csokis finomság, amit imádni fog a család! Videón is mutatjuk, hogyan készül, próbáld ki te is!

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A piskótához egy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót.
  3. Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a kefirt, a vizet, az olajat, a tojást és a cukrot.
  4. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk, vékonyan a sütőpapírra simítjuk, és az előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Akár hűtőbe is tehetjük egy rövid időre.)
  5. Közben alacsony fokozaton felverjük a jéghideg tejszínt.
  6. Ha kihűlt a piskóta, lehúzzuk róla a  sütőpapírt, legvágjuk a széleket, és vonalzó segítségével két teljesen egyforma szélességű csíkra vágjuk.
  7. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk. 5 dekányit ráöntünk az egyik piskótacsíkra, és egy kenőkéssel szépen elegyengetjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csoki.
  8. A maradék csokoládéba belekeverjük a sót, és hagyjuk 32-35 fokosra hűlni. Ha megfelelő hőmérsékletű, hozzákeverjük a tejszínhab kb. egyharmadát, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, a maradék habot is hozzáadjuk.
  9. Kivesszük a hűtőből a csokival bevont piskótalapot, és forró vízbe márott, szárazra törölt késsel egyforma kockákra vágjuk.
  10. A másik piskótalapot egy tálcára tesszük, és megkenjük a csokikrémmel. Végül rátesszük a csokival bevont piskótakockákat. A süteményt legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
  11. Tálaláskor vegyük ki a Rigó Jancsit a hűtőből, és a felvágott tető mentén szeleteljük fel a süteményt.

 

Videó:

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/rigo-jancsi-ahogy-mi-szeretjuk.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu