Sajtos csiga
fotó: Vidék Íze
Pogácsák, sósak | Elkészítése könnyű
Előkészítési idő: 3 óra | Elkészítési idő: 15 perc
Eszközök
- nagy keverő tál,
- szilikon spatula,
- sajtreszelő,
- kés,
- folpack,
- szilikonos sütőpapír
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g liszt,
- 125 g vaj,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 1 tojássárgája,
- 1 dl tejföl,
- 1/2 kávéskanál só
A töltelékhez:
- 125 g reszelt sajt,
- 75 g puha vaj,
- ízlés szerint csemege fűszerpaprika
Elkészítés:
- A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, rugalmas tésztává gyúrjuk és folpackba csomagoljuk míg elkészítjük a krémet.
- A puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt sajttal és a fűszerpaprikával.
- A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
- A sajtos krémet rákenjük a tésztára, és szorosan feltekerjük.
- A rudat folpackba csomagoljuk, és két órára hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- Elővesszük a hűtőből a tészta rudat, és fél cm-es szeletekre vágjuk.
- A kis sajtos csigákat kirakosgatjuk a tepsibe, és az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze