Sajtos csiga

fotó: Vidék Íze

Pogácsák, sósak | Elkészítése könnyű

Előkészítési idő: 3 óra | Elkészítési idő: 15 perc

Eszközök

  • nagy keverő tál,
  • szilikon spatula,
  • sajtreszelő,
  • kés,
  • folpack,
  • szilikonos sütőpapír

 

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g liszt,
  • 125 g vaj,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • 1/2 kávéskanál só

A töltelékhez:

  • 125 g reszelt sajt,
  • 75 g puha vaj,
  • ízlés szerint csemege fűszerpaprika

Sajtos csigaElkészítés:

Elkészítés:

  1. A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, rugalmas tésztává gyúrjuk és folpackba csomagoljuk míg elkészítjük a krémet.
  3. A puha vajat alaposan kikeverjük a reszelt sajttal és a fűszerpaprikával.
  4. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
  5. A sajtos krémet rákenjük a tésztára, és szorosan feltekerjük.
  6. A rudat folpackba csomagoljuk, és két órára hűtőbe tesszük.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  8. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  9. Elővesszük a hűtőből a tészta rudat, és fél cm-es szeletekre vágjuk.
  10. A kis sajtos csigákat kirakosgatjuk a tepsibe, és az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

/Megjelent a Vidék Íze magazin 2023. márciusi számában
fotó: Nagy András Péter/

Forrás és fotó: Vidék íze