Sárgadinnyés pannacotta pohárdesszert
fotó: Vidék Íze
Pohárdesszert | Könnyű
Elkészítési idő: 3 óra
Eszközök
- nyeles lábaska/gyorsforraló,
- egy közepes tálka,
- adagoló/tölcsér,
- 6 szép üveg pohár,
- kés,
- közepes méretű lábas,
- kanál
Hozzávalók:
A pannacottához:
- 600 g habtejszín (35%-os),
- 300 g tej,
- 60 g cukor,
- 1 kávéskanál vanília őrlemény,
- 12 g (6 lap) lapzselatin
A sárgadinnye kompóthoz:
- 100 g víz,
- 160 g cukor,
- 40 g citromlé,
- 3 cm reszelt gyömbér,
- 1 kisebb sárgadinnye felkockázva
A díszítéshez:
- friss sárgadinnye kockák,
- ehető virágok
Elkészítés:
A pannacottához a tejet, a cukrot és a vaníliaőrleményt forrásig melegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat, és hozzákeverjük a hideg tejszínt. Egy adagoló, vagy tölcsér segítségével egyenlően elosztjuk a poharakba, ügyelve, hogy sehol ne kenjük azokat össze. Néhány órára hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul.
- A sárgadinnye kompóthoz a dinnyekockákat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot a citromlét, a vizet, és a reszelt gyömbért. Addig forraljuk míg a dinnyekockák kissé megpuhulnak, de nem főnek szét teljesen, majd hagyjuk kihűlni a gyümölcskeveréket.
- A megkötött pannacottáktetetjén szétosztjuk a gyümölcskompótot, és egy fél órára visszatesszük a hűtőbe.
- Végül friss dinnyekockákkal és ehető virágokkal díszítjük.
/Megjelent a Vidék Íze magazinban
fotó: Nagy András Péter/
Forrás és fotó: Vidék íze