A pannacottához a tejet, a cukrot és a vaníliaőrleményt forrásig melegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat, és hozzákeverjük a hideg tejszínt. Egy adagoló, vagy tölcsér segítségével egyenlően elosztjuk a poharakba, ügyelve, hogy sehol ne kenjük azokat össze. Néhány órára hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul.
A sárgadinnye kompóthoz a dinnyekockákat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot a citromlét, a vizet, és a reszelt gyömbért. Addig forraljuk míg a dinnyekockák kissé megpuhulnak, de nem főnek szét teljesen, majd hagyjuk kihűlni a gyümölcskeveréket.
A megkötött pannacottáktetetjén szétosztjuk a gyümölcskompótot, és egy fél órára visszatesszük a hűtőbe.
Végül friss dinnyekockákkal és ehető virágokkal díszítjük.
/Megjelent a Vidék Íze magazinban fotó: Nagy András Péter/