Sárgadinnyés pannacotta pohárdesszert

fotó: Nagy András Péter.

Pohárdesszert | Könnyű

Elkészítési idő:  3 óra

Eszközök

  •  nyeles lábaska/gyorsforraló,
  • egy közepes tálka,
  • adagoló/tölcsér,
  • 6 szép üveg pohár,
  • kés,
  • közepes méretű lábas,
  • kanál

 

 

Hozzávalók:

A pannacottához:

  • 600 g habtejszín (35%-os),
  • 300 g tej,
  • 60 g cukor,
  • 1 kávéskanál vanília őrlemény,
  • 12 g (6 lap) lapzselatin

A sárgadinnye kompóthoz:

  • 100 g víz,
  • 160 g cukor,
  • 40 g citromlé,
  • 3 cm reszelt gyömbér,
  • 1 kisebb sárgadinnye felkockázva

A díszítéshez:

  • friss sárgadinnye kockák,
  • ehető virágok

Elkészítés:

  1. A pannacottához a tejet, a cukrot és a vaníliaőrleményt forrásig melegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, kicsavart zselatinlapokat, és hozzákeverjük a hideg tejszínt. Egy adagoló, vagy tölcsér segítségével egyenlően elosztjuk a poharakba, ügyelve, hogy sehol ne kenjük azokat össze. Néhány órára hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul.
  2. A sárgadinnye kompóthoz a dinnyekockákat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot a citromlét, a vizet, és a reszelt gyömbért. Addig forraljuk míg a dinnyekockák kissé megpuhulnak, de nem főnek szét teljesen, majd hagyjuk kihűlni a gyümölcskeveréket.
  3. A megkötött pannacottáktetetjén szétosztjuk a gyümölcskompótot, és egy fél órára visszatesszük a hűtőbe.
  4. Végül friss dinnyekockákkal és ehető virágokkal díszítjük.

 

 

Forrás: Vidék íze, fotó: Nagy András Péter.