fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítési idő: 25 perc | 4 adag
Hozzávalók:
24 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 22 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 10.5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál instant kávé
- sópehely a kekszek tetejére
A sós brownie-keksz minden csokiimádó kedvence lesz! A puha és nagyon csokis brownie-t ezúttal keksz formájában készítette el Farkasinszki Ildikó a Mindmegette Sütisulijában. A kekszek tetejére egy kevés só is került, ettől lett igazán különleges finomság. Abbahagyni lehetetlen.
Elkészítés:
- A sós brownie-keksz elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
- Egy másik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat a cukorral, az étolajjal és a vaníliakivonattal.
- Egy nyeles kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kakaóport és az instant kávét.
- A csokis keveréket óvatosan a tojásos masszához öntjük, és addig keverjük, amíg szép sima keveréket kapunk.
- Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és egy szilikonspatulával óvatosan összeforgatjuk.
- A sütőpapíros tepsikre két kanál segítségével 1,5 evőkanálnyi méretű halmokat rakunk a csokis masszából, úgy, hogy kb. 4 cm-es hely maradjon az egyes kupacok között.
- Minden süti tetejét megszórjuk sópehellyel, és 8-10 perc alatt megsütjük őket, míg a kekszek teteje fényes és repedezett lesz.
- Kivesszük a tepsit a sütőből, ha szeretnénk, megszórhatjuk a tetejüket csokireszelékkel, és 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni a kekszeket.
- Egy tortalapát segítségével áttesszük a még langyos kekszeket rácsra, és ott hagyjuk teljesen kihűlni őket. Légmentesen záródó dobozban szobahőmérsékleten tároljuk őket.
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/recept/sos-brownie-keksz
Megosztás: