Először a sütőtökpürét készítsük el. Ehhez a sütőtököt vágjuk kisebb darabokra és 200 fokos sütőben kb egy óra alatt süssük puhára.
Ha langyosra hűlt kanalazzuk ki a héjából és botmixerrel pürésítsük össze, majd mérjünk ki belőle 400 g-ot.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, és egy kisebb magasabb falú tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
A sütőtök püréhez adjuk hozzá a tojásokat és az étolajat, és kézi robotgéppel habosítsuk ki.
A rizslisztet keverjük össze a sóval, a cukorral, a fűszerkeverékkel és a sütőporral.
A lisztes keveréket is adjuk a sütőtökös tojásos masszához, és egy szilikon spatula segítségével alaposan keverjük össze.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és kb 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Rácsra téve hagyjuk a tésztát kihűlni.
A mázhoz a csokit és a tejszínt gőz fölött, vagy mikróban olvasszuk össze, töltsük egy habzsákba, vagy zacskóba, melyen egy 2 mm-es lyukat vágunk. Átlósan csurgassunkcsokit csíkokat/ a süti tetejére
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2022. szeptemberi számában fotó: Nagy András Péter/