A lisztet, a reszelt füstölt sajtot, a zsírt, a sót és a szezámmagot késes betétű robotgépben összedolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal, kézzel összegyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, 3 mm vastagra nyújtjuk és csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, és a tepsikre rakosgatjuk.
A csillagok tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
Az előmelegített sütőbe tesszük a tepsiket, és 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük a sütiket.
Jól záródó dobozban egy hétig is ropogós marad.
/Megjelent a Vidék Íze magazin 2021. decemberi számában
fotó: Nagy András Péter/