Szilvás petits fours

Grillben készült | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Gluténmentes, Laktózmentes

Eszközök

  • egy kisebb serpenyő,
  • kézi habverő,
  • egy nagyobb tál,
  • egy kanál,
  • habzsák,
  • csillagcső,
  • szilikon spatula,
  • 2 grillkosár

 

Hozzávalók:

Indirekt grill 180-200 fok, 8-10 perc

Hozzávalók:

  • 16 db nagyobb méretű szilva,
  • 50 g őrölt mandula,
  • 100 g marcipán massza,
  • 50 ml portói bor,
  • egy kevés fleur de sel (sóvirág)
  • 2 tojás fehérje,
  • 40 g cukor

Elkészítés:

  1. A grillsütőtt indirekt sütésre készítjük elő és 180-200 fokra fűtjük fel.
  2. A szilvákat megmossuk, felezzük, magozzuk.
  3. A darált mandulát egy serpenyőben közepes hőmérsékleten zsiradék nélkül megpirítjuk és egy tálba öntjük. A marcipánt hozzámorzsoljuk, a portóit és a fleur de selt is hozzáadjuk, majd masszává keverjük. A masszát a felezett szilvákban elosztjuk és grillkosárba tesszük.
  4. A tojásfehérjét keményre verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot.
  5. A tojáshabot egy csillagcsöves habzsákba tesszük és a megtöltött szilvákra nyomjuk.
  6. A töltött szilvákat egy grillkosárba rakosgatjuk és indirekt zónában lecsukott tetővel 8-10 percig sütjük.
  7. Kissé lehűtjük és tálaljuk.

Nagyon finom!