Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Gluténmentes, Laktózmentes
Eszközök
- egy kisebb serpenyő,
- kézi habverő,
- egy nagyobb tál,
- egy kanál,
- habzsák,
- csillagcső,
- szilikon spatula,
- 2 grillkosár
Hozzávalók:
Indirekt grill 180-200 fok, 8-10 perc
Hozzávalók:
- 16 db nagyobb méretű szilva,
- 50 g őrölt mandula,
- 100 g marcipán massza,
- 50 ml portói bor,
- egy kevés fleur de sel (sóvirág)
- 2 tojás fehérje,
- 40 g cukor
Elkészítés:
- A grillsütőtt indirekt sütésre készítjük elő és 180-200 fokra fűtjük fel.
- A szilvákat megmossuk, felezzük, magozzuk.
- A darált mandulát egy serpenyőben közepes hőmérsékleten zsiradék nélkül megpirítjuk és egy tálba öntjük. A marcipánt hozzámorzsoljuk, a portóit és a fleur de selt is hozzáadjuk, majd masszává keverjük. A masszát a felezett szilvákban elosztjuk és grillkosárba tesszük.
- A tojásfehérjét keményre verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot.
- A tojáshabot egy csillagcsöves habzsákba tesszük és a megtöltött szilvákra nyomjuk.
- A töltött szilvákat egy grillkosárba rakosgatjuk és indirekt zónában lecsukott tetővel 8-10 percig sütjük.
- Kissé lehűtjük és tálaljuk.
Nagyon finom!