Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Gluténmentes, Laktózmentes
Eszközök
egy kisebb serpenyő,
kézi habverő,
egy nagyobb tál,
egy kanál,
habzsák,
csillagcső,
szilikon spatula,
2 grillkosár
Hozzávalók:
Indirekt grill 180-200 fok, 8-10 perc
Hozzávalók:
16 db nagyobb méretű szilva,
50 g őrölt mandula,
100 g marcipán massza,
50 ml portói bor,
egy kevés fleur de sel (sóvirág)
2 tojás fehérje,
40 g cukor
Elkészítés:
A grillsütőtt indirekt sütésre készítjük elő és 180-200 fokra fűtjük fel.
A szilvákat megmossuk, felezzük, magozzuk.
A darált mandulát egy serpenyőben közepes hőmérsékleten zsiradék nélkül megpirítjuk és egy tálba öntjük. A marcipánt hozzámorzsoljuk, a portóit és a fleur de selt is hozzáadjuk, majd masszává keverjük. A masszát a felezett szilvákban elosztjuk és grillkosárba tesszük.
A tojásfehérjét keményre verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot.
A tojáshabot egy csillagcsöves habzsákba tesszük és a megtöltött szilvákra nyomjuk.
A töltött szilvákat egy grillkosárba rakosgatjuk és indirekt zónában lecsukott tetővel 8-10 percig sütjük.