Szivárványos palacsintatorta

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: Könnyű| Ár: átlagos

Elkészítési idő:  40 perc | 12 adag

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 5.5 dkg vaj
  • 1 csom vaníliás cukor
  • ételfestékek
  • 1 ek cukor
  • 1 csip só
  • 0.5 dl olaj

A krémhez:

  • 2.5 dl tejszínhab
  • 25 dkg Mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. A szivárványos palacsintatorta elkészítéséhez a tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliá cukorral, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a sót. Több részletben hozzáadjuk a szódát, végül az olvasztott vajat is belekeverjük.
  2. A masszát csomómentesre keverjük, majd 5 részre osztjuk, és az adagokhoz hozzáadjuk az ételszínezékeket.
  3. Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, majd a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
  4. A töltelékhez a tejszínhabot és a mascarponét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Végül megkenjük vele a kihűlt palacsintákat, és egymásra pakoljuk a tésztákat.
  5. A palacsintatortát ezután legalább két órára hűtőbe tesszük, majd tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

 

 

 

Videó:

Megjelent:  https://www.mindmegette.hu/szivarvanyos-palacsintatorta-video.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu