A szivárványos palacsintatorta elkészítéséhez a tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliá cukorral, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a sót. Több részletben hozzáadjuk a szódát, végül az olvasztott vajat is belekeverjük.
A masszát csomómentesre keverjük, majd 5 részre osztjuk, és az adagokhoz hozzáadjuk az ételszínezékeket.
Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, majd a hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a tejszínhabot és a mascarponét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Végül megkenjük vele a kihűlt palacsintákat, és egymásra pakoljuk a tésztákat.
A palacsintatortát ezután legalább két órára hűtőbe tesszük, majd tejszínhabbal díszítve kínáljuk.