Tojáslikőrös amerikai krémes

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: nehéz | Ár: költséges | Elkészítési idő: 90 perc | 6 adag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 15 ek víz
  • 2 ek étolaj
  • 20 dkg finom liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csom sütőpor
  • 1 csip só

A krémhez:

  • 2 csom vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 db tojásfehérje
  • 10 ek cukor
  • 2 cl tojáslikőr

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 csom habfixáló
  • reszelt csokoládé

Egy klasszikus sütemény megbolondítva! Az amerikai krémes a tojáslikőrtől lesz igazán mennyei, húsvétra tökéletes édesség. Videón mutatom a tojáslikőrös amerikai krémes receptjét.

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A tojássárgájákat habosra keverjük 15 ek. vízzel, a cukorral és az olajjal.
  3. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverjük egy másik tálban, majd a tojássárgájás masszába szitáljuk.
  4. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk.
  6. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a forró pudingba. Hozzáadjuk a tojáslikőrt is.
  7. A krémet még melegen a sütőből kivett kakaós piskóta tetejére kenjük, és a tésztát visszatesszük 10 percre a 180 fokos sütőbe.
  8. A kisült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingos sütemény tetejére kenjük. Reszelt csokoládét szórunk a tetejére.

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/tojaslikoros-amerikai-kremes.recept/

Megosztás: