Üvegablakos fenyők (fahéjas, mézes keksz)

Ünnepi sütik | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • egy nagy tál,
  • folpack,
  • nyújtófa,
  • fenyőfa alakú kiszúró,
  • mozsár vagy húsklopfoló, és nylon zacskó,
  • szívószál,
  • szilikonos sütőpapír,
  • tepsi

 

Hozzávalók kb. 40 db-hoz:

  • 350 g liszt + a nyújtáshoz,
  • 150 puha vaj,
  • 80 g porcukor,
  • 1,5 evőkanál méz,
  • 1 tojás,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja,
  • többféle színű töltetlen savanyú cukor.

Üvegablakos fenyők (fahéjas, mézes keksz) - Grill-ÁzsElkészítés:

  1. A tésztához tálba mérjük az alapanyagokat, összegyúrjuk, a cipót folpackba csomagoljuk, 1 órát hűtőben hűtjük.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk, fenyőfa alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A közepét egy kisebb méretű kiszúróval szúrjuk ki.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
  4. A cukorkát mozsárban, vagy uzsonnás zacskóba téve sodrófával összetörjük, a tészta közepébe készített lyukba szórjuk.Szívószállal elkészítjük a szalagnak való lyukat.
  5. Kisütjük őket 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, akkor szépen elválik a papírtól. Szalagot fűzünk beléjük és felaggatjuk a karácsonyfára.