Ünnepi sütik | Könnyű
Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
- egy nagy tál,
- folpack,
- nyújtófa,
- fenyőfa alakú kiszúró,
- mozsár vagy húsklopfoló, és nylon zacskó,
- szívószál,
- szilikonos sütőpapír,
- tepsi
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
- 350 g liszt + a nyújtáshoz,
- 150 puha vaj,
- 80 g porcukor,
- 1,5 evőkanál méz,
- 1 tojás,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja,
- többféle színű töltetlen savanyú cukor.
- A tésztához tálba mérjük az alapanyagokat, összegyúrjuk, a cipót folpackba csomagoljuk, 1 órát hűtőben hűtjük.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk, fenyőfa alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A közepét egy kisebb méretű kiszúróval szúrjuk ki.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
- A cukorkát mozsárban, vagy uzsonnás zacskóba téve sodrófával összetörjük, a tészta közepébe készített lyukba szórjuk.Szívószállal elkészítjük a szalagnak való lyukat.
- Kisütjük őket 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, akkor szépen elválik a papírtól. Szalagot fűzünk beléjük és felaggatjuk a karácsonyfára.