Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc
Eszközök
egy nagy tál,
folpack,
nyújtófa,
fenyőfa alakú kiszúró,
mozsár vagy húsklopfoló, és nylon zacskó,
szívószál,
szilikonos sütőpapír,
tepsi
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
350 g liszt + a nyújtáshoz,
150 puha vaj,
80 g porcukor,
1,5 evőkanál méz,
1 tojás,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 (kezeletlen) citrom reszelt héja,
többféle színű töltetlen savanyú cukor.
Elkészítés:
A tésztához tálba mérjük az alapanyagokat, összegyúrjuk, a cipót folpackba csomagoljuk, 1 órát hűtőben hűtjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, fenyőfa alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A közepét egy kisebb méretű kiszúróval szúrjuk ki.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
A cukorkát mozsárban, vagy uzsonnás zacskóba téve sodrófával összetörjük, a tészta közepébe készített lyukba szórjuk.Szívószállal elkészítjük a szalagnak való lyukat.
Kisütjük őket 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, akkor szépen elválik a papírtól. Szalagot fűzünk beléjük és felaggatjuk a karácsonyfára.