Vajas keksz
Összes recept

Vajas keksz

- késes betétítő robotgép,

- folpack,

- nyújtófa,

- tetszés szerinti kekszformák,

- esetleg sütipecsét

- sütőpapír,

- tepsi

Hozzávalók az alapkekszhez:

  • 230 g liszt,
  • 140 g hideg vaj,
  • 90 g porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • csipet só,
  • 1 rúd vanília kikapargatott magjai,

1. A lisztet keverjük össze a sóval, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajjal (a legjobb késes aprítóval csinálni). Ezután a vaníliamagokat és a tojássárgáját is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Csak ekkor tegyük bele a porcukrot, mert ez a titka, így lesz omlós és nagyon finom a keksz.

2. Kb 10 percig pihentessük hűtőben, majd nyújtsuk 4-5 mm vastagra és szúrjuk ki tetszés szerint formával.

3. Süssük sütőpapíros tepsin 180 fokon 8-12 perc alatt készre (a sütési idő függ a kekszek mértétől). Akkor jó, ha még szép világos, csak éppenhogy a széle kezd el aranybarna kontúrt kapni.

Vajas keksz - Grill-Ázs

Kategória:

Leírás

 

 

További információk

Sütemény típus

Nehézség

Előkészítési idő

Elkészítési idő