Vajas keksz
- késes betétítő robotgép, - folpack, - nyújtófa, - tetszés szerinti kekszformák, - esetleg sütipecsét - sütőpapír, - tepsi Hozzávalók az alapkekszhez: 1. A lisztet keverjük össze a sóval, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajjal (a legjobb késes aprítóval csinálni). Ezután a vaníliamagokat és a tojássárgáját is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Csak ekkor tegyük bele a porcukrot, mert ez a titka, így lesz omlós és nagyon finom a keksz. 2. Kb 10 percig pihentessük hűtőben, majd nyújtsuk 4-5 mm vastagra és szúrjuk ki tetszés szerint formával. 3. Süssük sütőpapíros tepsin 180 fokon 8-12 perc alatt készre (a sütési idő függ a kekszek mértétől). Akkor jó, ha még szép világos, csak éppenhogy a széle kezd el aranybarna kontúrt kapni. Eszközök
Hozzávalók
Elkészítés, összeállítás
Leírás
További információk
Sütemény típus | |
---|---|
Nehézség | |
Előkészítési idő | |
Elkészítési idő |