Vajas keksz

Apró sütik | Könnyű

Előkészítési idő: 15-30 perc | Elkészítési idő: 15-30 perc

Eszközök

  • késes betétű robotgép,
  • folpack,
  • nyújtófa,
  • tetszés szerinti kekszformák,
  • esetleg sütipecsét
  • sütőpapír,
  • tepsi

 

Hozzávalók:

Hozzávalók az alapkekszhez:

  • 230 g liszt,
  • 140 g hideg vaj,
  • 90 g porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • csipet só,
  • 1 rúd vanília kikapargatott magjai,

Elkészítés:

  1. Vajas keksz - Grill-ÁzsA lisztet keverjük össze a sóval, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajjal (a legjobb késes aprítóval csinálni). Ezután a vaníliamagokat és a tojássárgáját is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. Csak ekkor tegyük bele a porcukrot, mert ez a titka, így lesz omlós és nagyon finom a keksz.
  2. Kb 10 percig pihentessük hűtőben, majd nyújtsuk 4-5 mm vastagra és szúrjuk ki tetszés szerint formával.
  3. Süssük sütőpapíros tepsin 180 fokon 8-12 perc alatt készre (a sütési idő függ a kekszek mértétől). Akkor jó, ha még szép világos, csak éppenhogy a széle kezd el aranybarna kontúrt kapni.