Grillben készült | Könnyű
Előkészítési idő: 30-90 perc | Elkészítési idő: 30-60 perc
Eszközök
- 26 cm-es kapcsos tortaforma,
- tésztafőző fazék,
- két nagyobb tál,
- egy kisebb tálka,
- kézi robotgép,
- botmixer,
- citrus reszelő,
- kenő ecset,
- szilikon spatula
Hozzávalók:
- 200 g cérnametélt,
- 900 g félzsíros tehéntúró,
- 6 db tojás,
- 2 db citrom,
- 2 db vaníliarúd,
- 200 g kristálycukor,
- 200 g tejföl,
- 60 g vaj,
- 20 g vaj, a forma kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
- 100 g mazsola,
- 2 csomag réteslap,
- 2 púpozott evőkanál liszt,
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A grillsütőt indirekt sütésre rendezzük be, és 180 fokra melegítjük fel.
- Egy 26 cm-es tortaformát alaposan kivajazunk.
- A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük.
- 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor ⅔ részével, a kikapart vaníliával és a citromok reszelt héjával.
- Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, egy csipet sót, és az egészet krémesre keverjük.
- Hozzáadjuk a kifőtt, lehűtött cérnametéltet és a mazsolát.
- A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is hozzá forgatjuk.
- A kivajazott tortaformába belehelyezzük a két réteslapot keresztben egymáson, úgy hogy a forma oldalán túlnyúljon.
- A túrós tölteléket a réteslappal bélelt formába öntjük, majd a túlnyúló réteslapokat visszahajtjuk a massza tetejére.
- Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.
- A 180 fokos grillsütőben legalább 30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
- Ha kissé kihűlt porcukorral megszórjuk és tálaljuk.