Whoopie Pie
fotó: https://www.mindmegette.hu
Elkészítése: Egyszerű | Ár: megfizethető
Elkészítési idő: 35 perc | 10 adag
Hozzávalók:
A tésztához:
- 23 dkg finomliszt
- 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 17 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg tej
- 12 dkg víz
A töltelékhez:
- 20 dkg mascarpone
- 4 dkg porcukor
- 40 dkg tejszín
Az amerikaiak kedvenc házi töltött keksze a whoopie pie. Óvatosan kell vele bánni, hiszen hamar függővé válhatunk tőle a puha kakaós tésztának és a fincsi mascarpone krémnek köszönhetően.
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport, sót, szódabikarbónát.
- A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is. Hozzáöntjük a vizet és az egész tésztát habosra keverjük.
- A tésztából egy fagyis/vagy evőkanállal gombócokat adagolunk a tepsibe és 175 fokon 8-10 percig sütjük őket.
- Amíg sül a tészta, elkészítjük a mascarponehabot. Ehhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral. Ezután kisebb adagokban hozzácsorgatjuk a tejszínt és az egészet kemény habbá verjük.
- Az elkészült és kihűtött félgömbök felét megfordítjuk, lapos felükre habzsákból egy-egy adag mascarponehabot nyomunk és egy másik félgömböt a tetejére illesztünk. Hűtőben 3-4 napig is eláll!
Videó:
Megjelent: https://www.mindmegette.hu/klasszikus-whoopie-pie.recept/
Forrás: https://www.mindmegette.hu