Összes bejegyzés
XII. Váci almás pite sütő verseny – karamellás- almás tarte

XII. Váci almás pite sütő verseny – karamellás- almás tarte

Szombaton volt a XII. Váci almás pite sütő verseny. Mivel tavaly Márti Ágoston barátnőmmel gondolva egy nagyot, beneveztünk a versenyre, én pedig elhoztam a vándorkupát, egy évem volt kitalálni, mivel nevezek az idén. Nem tagadom, szerettem volna visszahozni még egy évre a kupát, ki kellett vágnom a rezet…akarom mondani az almát. Sok időm nem volt a héten, így minden nap elkészült egy két elem, míg végül összeállt ez a kis látványos, és tényleg nagyon finom (én is megkóstoltam ) karamellás- almás tarte. Hogy mitől olyan finom? Készült egy roppanós tarte kosárka, rajta egy tejcsokis ropogós réteggel. Ezen elterült egy karamell krém, melyre egy jó kanálnyi karamellizált alma került, befedve egy újabb karamell krém réteggel. A tarte tetején lévő almácska fehércsoki mousse, mely egy sóskaramell mousse golyócskát rejt, a zöld héja pedig tükörglazúr, benne temperált csoki almaszárral. Az almácskát karamell chantily (karamellás tejszínhab) öleli körül, megszórva pörkölt mogyoró darabkákkal. Sajnos a metszeti kép nem túl jól sikerült, de azért látszanak a rétegek. A zsűrinek tetszett. A vándorkupa hazajött velem. Már csak azon kell gondolkodnom, mivel tudom ezt felülmúlni jövőre? De hát, van rá egy újabb évem!