A tökéletes kelt tészta – workshop – 2025. 10. 10. 18.00 óra

A legjobb sós és édes sütemények, kelesztett finomságok titkait tárja fel Farkasinszki Ildikó. A kelt tészta készítése mindenkinek sikerülhet!

  • 2025. október 10. 18:00
  • 1149 Budapest, Angol utca 65-69.
  • 24 900 Ft/fő

Fókuszban: a kelt tészta készítése
Liszt, folyadéknak víz vagy tej és élesztő – alapvetően csak erre van szükségünk egy kelt tészta készítéséhez. No meg ismeretre: tudni kell, milyen a lágy de mégis formázható kelt tészta állaga, meddig és hogyan dagasszuk, hogy ilyen legyen a sütemény alapja, és persze rutin kell ahhoz is, hogy felismerjük, milyen a szaftos, de nem áztató töltelék.

Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette gyakorlott szakembere ezen a gasztrotanfolyamon minden titkot elárul ahhoz, hogy otthon is varázslatos, puha kelt tésztás süteményeket süthess!

Mi történik a workshopon?  
Ildikó vezetésével az alábbi menüsor mindhárom tételét elkészíti a tanfolyam minden résztvevője.

Menü

  • túrós és lekváros bukta
  • sajtos és tökmagos pogácsa
  • kakaós csiga

Klasszikusok, ugye? Ez volt a célunk! Szeretnénk, hogy a kurzusra érkező hobbipékek elsajátítsák azokat az alapokat, amelyekre építve otthon már komplexebb kelt tésztás ételeket, süteményeket is meg tudnak majd sütni. Egy puha, magas, sajtos pogácsa sütése, egy jó túrós bukta és persze egy szaftos kakaós csiga garantáltan meghozza majd a kedvedet a további sütögetéshez – addig is, ezekkel az örök kedvencekkel villanthatsz a családtagok, vendégek előtt.

Kérdések, amelyekre választ kapsz majd az élményfőzésen:

  • Hogyan kell kézzel dagasztani?
  • Mi a gépi dagasztás titka?
  • Honnan tudod, hogy megkelt a tészta?
  • Kelt tészta sütése hány fokon az ideális?
  • Mitől lesz puha és magas a sajtos pogácsa?

Mit hozz magaddal gasztroműhelyünkbe?  

Az érvényes jegyen kívül mást nem szükséges magaddal hozz, a főzéshez minden alapanyagot és eszközt biztosítunk. Javasoljuk a kényelmes, csuklót és kézfejet szabadon hagyó viseletet illetve a zárt cipőt – kötényeket adunk a helyszínen.

Jelentkezés- megrendelés

Megosztás:

Hírek és újdonságok: