Összes bejegyzés
„Karanténdesszert” – Zabpelyhes morzsasüti

„Karanténdesszert” – Zabpelyhes morzsasüti

Ma ismét egy nagyon finom, egyszerű „karanténdesszertet”, gyümölcsös, zabpelyhes morzsasütit hoztam Nektek.😀 Ha jól szétnéztek a kamrapolcon, és a hűtőszekrényben, biztosan megtaláljátok a hozzávalókat, és könnyen, gyorsan elkészíthetitek Ti is. Az omlós tésztávsl kezdjük, ehhez 120 g hideg vajat morzsoljatok össze (legjobb késes betétű robotgépben) 250 g liszttel és 50 g porcukorral. Fontos a gyorsaság, hogy a kezetek melegétől minél kevésbé olvadjon meg a vaj, így lesz finom omlós a süti alap. Csomagoljátok a tésztát folpackba, és tegyétek legalább 30 percre a hűtőbe, hogy a vaj visszafagyjon. Ez idő alatt készítsétek el a tölteléket, amihez tökéletesen megfelel 4 kidobásra ítélt, megfeketedett héjú banán🍌 felszeletelve, és 500 g bármilyen apróra vágott fagyasztott, vagy friss gyümölcs. Én ezúttal erdei mixet használtam. 🍒🍓Kell még egy marék darált dió, mogyoró, vagy mandula, de ha nincs pár kanál zsemlemorzsa is megteszi. Végül szükségetek lesz 150 g zabpehelyre, (nekem nem volt itthon, így müzlivel helyettesítettem, nem tett rosszat neki 😃)70 g vajra és pár kanál nádcukorra. Ha ez utóbbi nincs, keverjetek a sima cukorhoz egy kevés fahéjat. Kapcsoljátok be a sütőt, és melegítdétek elő 180 fokra.
Ha ez mind meg van, készítsetek elő egy 20*30 cm-es tepsit, és béleljétek ki sütőpapírral. Most vegyétek elő a hűtőből a pihentetett tésztát, és lisztezett felületen nyújtsátok tepsi nagyságúra, majd óvatosan emeljétek át bele. Szórjátok meg darált csonthéjassal/🌰zsemlemorzsával, majd rakjátok ki a banánszeletekkel. Terítsétek rá a kiolvasztott, lecsepegtetett, vagy friss gyümölcsöt. Erre jöhet a vajjal összemorzsolt zabpehely/müzli, majd néhány kanál barna/fahéjas cukor. Mehet is be a sütőbe kb. 30 percre, míg szép aranybarna szint kap a teteje. Rácsra téve hagyjátok kihűlni, bár olyan illatokat áraszt, hogy ez szinte lehetetlen feladat.😁