Köszönöm Fruzsi és Andás ezt a szuper összefoglalót, a fantasztikus fotókat a péntek délutánról, és mindenkinek köszönöm a lelkesedést, a remek hangulatot, a csodás péktermékeket! 😍
Reneszánszát éli a kovászos kenyér. Erről a csodáról mi sem szeretnénk lemaradni, így folyamatosan bővítjük tárházunk és tudásunk a péksütemények terén is.
Nem meglepő a kovász népszerűsége, hiszen nagyon finom és egészséges is. A kovász alapvetően liszt és víz házasításából, azok fermentációjából születik, egy olyan élő mikro-ökoszisztéma, amely vadélesztőgombákat és tejsavbaktériumokat tartalmaz. A baktériumok egyrészt a gabona héjáról (korpáról) illetve az élesztőgombákkal együtt a levegőből, a vízből és bárhonnan, a kovász közvetlen környezetéből származnak és alkotnak egy önálló mikroorganizmust.
Ezen a klassz péntek délután a Grill-ázs cake house Sütisulijában jártunk, hogy mi is megtanulhassuk Ilditől a titkokat, trükköket a tökéletes elkészítéshez 🍞.
A kovászos kenyerek mellett készítettünk brióst, sós kiflit és hamburgerzsemlét is. ❤️