Összes bejegyzés
Szarvasi Szilvanapok – Dr. Farkasinszki Ildikó

Szarvasi Szilvanapok – Dr. Farkasinszki Ildikó

IdeSüss Ildikó? Mit takar a név?
Idesüss Ildikó – a Viasat3 csatorna által 2017-ben meghirdetett “Idesüss -az ország nagy cukrász versenye” című műsor első évadában döntős helyezést értem el.

Miért lett Cukrász?
Azért lettem cukrász -3 diploma és 30 közigazgatásban eltöltött év után – mert szerettem volna valami teljesen mást csinálni. Amiben kiélhetem a kreativitásomat, amivel örömet szerezhetek másoknak és önmagamnak is…… mi más lehetett volna ez, mint a sütés. Hiszen az mindenkinek örömet okoz, gyönyörű és finom dolgokat lehet alkotni, megnyugtat, kikapcsol…. szóval biztos siker.

A szilvanapi Receptverseny zsűrizésére miért mondott igent?
Óriási megtiszteltetés számomra a Szilvanapok receptvesenyén zsűrizni, hiszen a szülőföldemre térhetek vissza. Teljesen átérzem a versenyzők helyzetét, hiszen nem rég még én is versenyző voltam és nagyon sokat tanultam a zsűri építő kritikájából.

Miért jó szilvával ’dolgozni’, sütni?
A szilva fantasztikusan sokoldalú és nagyon finom gyümölcs, ideális a sütéshez. Felhasználható nyersen, főzve, pürésítve, dzsemként vagy lekvárkénr. Kevert tésztába, pitére, linzerre, de a mai trend szerinti könnyű mousseokba, makaronokba is. Sokféle fűszerrel kombinálható, legyen az fahéj, tonkabab, chili, kardamom vagy egy finom vörösbor. De pálinka formájában is szaftosíthatjuk vele a muffinokat, piskótákat.

Mi a Kedvenc Szilvás süteménye és miért?
A napokban készített szilvás-mákos mousse tortácska a legújabb kedvencem, mert sokféle textúra jelenik meg benne, fsntasztikusan könnyed és zamatos, nem utolsó sorban pedig rendkívül dekoratív a tükörglazúr köpönyegében.

forrás: http://www.szilvanapok.hu – 2018. 08. 27.
Szigeti Netti