Darázsfészek kókuszosan

fotó: https://www.mindmegette.hu

Elkészítése: nehéz | Ár: megfizethető | Elkészítési idő: 120 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 50 dkg finom liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Az öntethez:

  • 1 dl tej
  • 2 ek vaníliás cukor

A darázsfészek egy olyan klasszikus sütemény, amit a nagymamák mesteri módon készítenek. Ha felidéznéd a régi ízemlékeket, készítsd el most ezt a puha, kelt tésztás finomságot. Videón mutatom a receptet.

Elkészítés:

  1. A darázsfészek elkészítéséhez fél deciliter tejet meglangyosítunk, és egy teáskanál cukrot szórunk bele. Az élesztőt belemorzsoljuk, és langyos helyen hagyjuk felfutni.
  2. A tésztához a lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot és egy csipet sót.
  3. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és minden hozzávalót beleteszünk, a felfuttatott élesztőt is.
  4. A géppel alaposan kidagasztjuk a tésztát. Egy ruganyos tésztát kapunk.
  5. Lisztezett kelesztőtálba tesszük, és langyos helyen kb. másfél óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. A krémhez a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  7. Ha a tészta megkelt, lisztezett munkafelületre borítjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk.
  8. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd rászórjuk a darált diót/kókuszreszeléket/mazsolát, és szorosan feltekerjük.
  9. Kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk a hengert, majd szorosan egymás mellé rakosgatjuk őket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb. fél óráig hagyjuk újra megkelni.
  10. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  11. A tepsit berakjuk az előmelegített sütőbe, és a tekercseket 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
  12. A tejet a vaníliás cukorral együtt meglangyosítjuk, és meglocsoljuk vele a megsült tésztát.
  13. Pár percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tészta magába szívja a vaníliás tejet.
  14. A tepsiben hagyjuk kissé hűlni, majd tálalhatjuk is

 

Megjelent: https://www.mindmegette.hu/darazsfeszek-kokuszosan.recept/

Forrás: https://www.mindmegette.hu